Miley Cyrus i Billy Ray Cyrus

U obiteljskom životu, komunikacija s roditeljima igra ključnu ulogu u oblikovanju tvojih stavova, vrijednosti i osjećaja. Dok je razgovor s mamom često prva opcija, postoje teme o kojima bi razgovor s tatom mogao biti još korisniji.

U svakodnevnom životu, često se oslanjamo na savjete i podršku naših roditelja. Bilo da je riječ o prijateljskim odnosima, školskim mukama ili osobnim problemima, roditelji su tu da nam pomognu. Iako mame često igraju ključnu ulogu u davanju savjeta, postoje situacije u kojima razgovor s tatom može biti jednako, ako ne i više, koristan. Tata može pružiti drugačiju perspektivu, temeljenu na svojim životnim iskustvima i drugačijem pogledu na svijet.

1. O dečku koji ti se sviđa
Kad si zaljubljena, moglo bi biti zastrašujuće podijeliti svoje osjećaje s nekim. Iako je mama često prva osoba kojoj bi se povjerila, tata ti može dati neprocjenjiv uvid u mušku perspektivu. Tata zna kako dečki razmišljaju i može ti pomoći bolje razumjeti njihove misli i namjere. Njegov opušteniji način davanja savjeta može olakšati razgovor, pa se tako i tvoj strah i nelagoda smanjuju. Osim toga, tata ti može dati dobre savjete o tome kako prići dečku koji ti se sviđa, kako započeti razgovor i kako graditi odnos.

via GIPHY


2. O svojim nesigurnostima
Svi se suočavamo s nesigurnostima, bilo da se radi o izgledu, sposobnostima ili društvenim situacijama. Razgovor s tatom o tim temama može biti izuzetno koristan. Tate često imaju racionalniji i praktičniji pristup problemima. Umjesto da se fokusira na tvoje strahove, tata će ti pomoći vidjeti širu sliku i usredotočiti se na tvoje jake strane. Njegova podrška može ti pomoći prebroditi nesigurnosti i razviti samopouzdanje. Tata te može potaknuti da izađeš iz zone udobnosti i pokušaš nove stvari, što je ključno za tvoj razvoj.

3. O sportu
Sport je tema u kojoj mnogi očevi uživaju i imaju puno znanja. Ako te zanima neki sport ili želiš poboljšati svoje sportske vještine, tata je često bolji izbor za razgovor. On te može naučiti tehnikama, strategijama i motivirati te da postigneš svoje ciljeve. Tate često imaju bogato iskustvo iz raznih sportova i mogu ti dati praktične savjete kako se usavršiti. Osim toga, zajednički treninzi i sportske aktivnosti mogu biti sjajna prilika za povezivanje s tatom. Gledanje utakmica zajedno, raspravljanje o igri i zajedničko treniranje može ojačati vaš odnos i stvoriti nezaboravne uspomene.

 

via GIPHY


4. O svađi s prijateljicom
Svađe s prijateljicama mogu biti teške i komplicirane. Mama će te možda tješiti i suosjećati s tobom, no tata ti može ponuditi objektivan pogled na situaciju. Njegov racionalni pristup može ti pomoći sagledati problem iz drugačije perspektive i pronaći mirno rješenje sukoba. Tata te može savjetovati kako komunicirati na zreo način, postaviti granice i očuvati svoje vrijednosti u odnosima s drugima. Njegovi savjeti mogu ti pomoći izbjeći dramu i da iz konflikta izađeš jača i mudrija.

 

Razgovor s roditeljima Želiš na more s prijateljicama, ali ti roditelji ne daju? Imamo 9 načina kako ih ipak uvjeriti

Mlada cura ne želi slušati Pravila tvojih roditelja koja si mrzila kao mala, ali koja su te naučila važne životne lekcije

Sukob generacija Ne mora uvijek biti po njihovom: 5 situacija u kojima nikako NE BI trebala poslušati svoje roditelje

tata očinski savjeti razgovor s tatom povezivanje s tatom

Još vijesti