Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Sve su ovo stvarni problemi koje svatko može imati, a možda baš i ti imaš neki dobar savjet jer ti se već nešto od ovoga dogodilo u životu. Pogledaj savjete u nastavku i pridruži se raspravi ako već nisi.

1.Maškare

Ej, ne znam kako je kod vas, ali mi se uglavnom svake godine maskiramo i natječemo za najbolju masku u školi. Sada smo 3. razred i trebamo neku ideju ako imate za razrednu masku. Nas je 24 u razredu pa bi bilo dobro nešto veliko. U prvom razredu bio je to sprovod, u drugom vjenčanje i ne znamo što dalje. Svaki savjet je dobrodošao. Hvala!

Neki od vaših odgovora:
Devil_ girl:
Neki horor film, krštenje, sabor i vlada, učitelji i učenici...

XxBezimenaxX: Mi smo bili jedne godine vragovi i anđeli, a druge policajci i lopovi.

VolimZobenePahuljiceSaChiaSjemenkamaIVocem: Budite lego kocke, kostime od kutija možete napraviti ili budite slatkiši.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2.Osjećam se jadno

Ugl da odmah pređem na stvar, osjećam se jadno u svom životu. Imam 18 i nikad nisam imala ni prvi poljubac, ni vezu, ni ništa i znam da je to prirodno i za sve u životu treba vremena, ali imam osjećaj da to vrijeme ne dolazi i jedino što dobivam su podjebavanja od mog starijeg društva kojima nije jasno zašto ne mogu naći nikoga. Nije ni meni, ne mogu ni početi pričati s nikim jednostavno je sredina takva. Ima li tko kakav savjet kako da se otvorim prema muškima i da objasnim društvu da oni ne padaju s neba?

Neki od vaših odgovora:
vilamarelica:
Znam da je teško, ali probaj ne misliti o tome i strpjeti se. Kada bude, bude.

roza55: To je najnormalnija stvar, kasnije će ti biti drago što nisi brzala s takvim stvarima jer ćeš skužiti da nije vrijedno ulaziti u glupe veze, samo ćeš se sje***. Izgradi prvo sebe, zavoli prvo sebe da bi mogla voljeti druge. To tako ide. I nikud ti se ne žuri, doći će sve na svoje, ne brini.

Juska: Po meni poradi na samopouzdanju pokušaj da upoznaješ što više momaka, na kraju krajeva, to društvo koje te zeza zašto te ne upozna s nekim? I jako važno ovo ti govorim iz iskustva, ne pristaj ni na što ti ne paše, u prijevodu, ne toleriraj osobnosti koje ti ne odgovaraju samo zato jer si jako dugo solo.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3.Mobitel i poremećeni tata

Kako da mi tata prestane kontrolirati mob i izlaske (čitaj šetnje navečer s dečkom i prijateljima) iako imam 25 godina? Svaki drugi dan traži da mu dam mob i onda pregledava sve poruke web history i što sve ne. Već je nekoliko puta ušao u još neodgovorene poruke pa su frendice mislile da ih ignoriram.

Neki od vaših odgovora:
UNDERDOGS123:
Tata ti pretjeruje, ali si mu možda dala povoda, možda u to da ti ne vjeruje, dok to radi. Ili te samo želi zaštititi da se sa svakim ne dopisuješ. Ne mora biti poremećen radi toga. Glupo je tako nešto reći za vlastitog oca koliko god ti branio neke stvari.

Vanna_123: Moja mama je bila jako slična tvom tati, sve je morala znati. Kad mi je jednostavno bilo dosta, stavila sam novu šifru na mobitel i odbijala joj reći. Svađale smo se danima, ni ona ni ja nismo htjele popustiti. Tih dana mi je oduzela mobitel i nisam se mogla čuti ni s kim. Ipak, kroz svađu smo uspjele i reći jedna drugoj što mislimo te je ona napokon pristala da mi prestane s čitanjem poruka i vjeruje mi, za promjenu. Ne kažem da će upaliti svima, ali je moguće da pomogne.

Bubausupi: Ali realno, tata ti nije normalan, ima nekih problema, a ti si još gora što mu uopće daješ i dopuštaš da ti to radi i da se tako ponaša. Da se moj otac tako ponaša svašta bih mu rekla pa makar mi bio otac sto puta. Nitko nema pravo to raditi i narušavati ti privatnost, pa ni vlastiti roditelji. Ovo dala si mu povod da ti ne vjeruje, želi te zaštititi bi razumjela da imaš 5 ili 15, tada on još ima neko pravo na to, ali da ti to radi, a imaš 25 je bolesno. Vjerujem da se možeš brinuti sama za sebe, a i svoja si osoba pa uopće nije bitno vjeruje li on tebi ili ne jer imaš svoj život i odrasla si i imaš pravo pričati i dopisivati se s kim hoćeš o čemu god hoćeš i izlaziti kad hoćeš, i on nema pravo raditi to što radi. Zauzmi se za sebe ženo pa nisi mutava. Po pitanju pretpostavljam da još živiš sa svojima, ja bih se ne tvom mjestu odselila što prije, čim budeš u mogućnosti. A tatu možda psihologu.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Što kada znaš da si grozna osoba, ići u učenički dom ili ne i borba s neurednošću

Najčitanije teme tjedna: Veliki strah od vožnje auta i kako prijeći preko neuzvraćene ljubavi

Najčitanije teme: Upisati faks koji želiš ili koji je tražen, plakanje svaku noć zbog dečka i problem s naočalama

pitanja osjećaj samoće tata maskiranje odgovori savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti