Menstruacija

Menga nas nekada iznenadi i dođe baš onda kada ju nismo očekivali. Nije bilo nikakvih znakova da će doći, a i treba tek za koji dan. Što napraviti kada osjetiš da ti je došla, a ti si negdje u pokretu, na ulici?

Neugodna situacija koja se sigurno svakoj curi dogodila, a ako još nije, vjerojatno nekada bude. Nismo uvijek spremni na mengu. Dogodi se onaj jedan put kada nisi uočila nikakve znakove da će doći i ne bi ju još niti trebala dobiti nekoliko dana. Ali onda, baš u najnezgodnijem trenutku, evo nje! Ako si u školi ili na kavi kada ti dođe, lako ćeš reagirati i bit će puno jednostavnije nešto poduzeti. Nezgodno je ako ti se to dogodi dok si negdje vani, na cesti. Što sada? Prvo kreće panika jer misliš da će svi vidjeti crvenu mrlju na tvojim hlačama. Sljedeći put imaj na umu ova rješenja.

1.Pronađi najbliži javni WC ili kafić i napravi uložak od wc papira
U gradovima postoje javni WC-i na svim glavnim lokacijama, poput glavnog trga ili u shopping centrima. Besplatni su i nadaj se da u njima ima WC papira. Ukoliko nema niti jednog javnog WC-a u blizini ili ne znaš za njih, potraži neki kafić koji ne izgleda previše fensi ili u koji povremeno zalaziš. Bitno je da dođeš do wc-a na bilo koji način. Od WC papira ili papirnatih ručnika za brisati ruke napravi improvizirani uložak koji će ti pomoći dok ne dođeš do pravog. Upit će mengu i neće ti procuriti na odjeću.

2.Ako si pokraj dućana, skoči po uloške ili tampone
Ukoliko ima neki dućan u blizini, skoči po uloške ili tampone. To stigneš i nakon što pronađeš javni WC i staviš WC papir kao uložak. Kupila si si tako malo vremena i sada možeš pronaći uložak i otići ga staviti u najbliži WC.

Slika nije pronađena Ako ovako staviš uložak kad ti je menstruacija obilna – nema brige da će procuriti

3.Zaveži majicu oko struka
Ovo nije izvedivo u zimskim mjesecima, ali u ostatku godine je. Ako se bojiš da će ti procuriti i da će se vidjeti, samo zaveži majicu oko struka. Pogotovo ako nigdje u blizini nemaš WC. Ukoliko pak nemaš majicu, skoči u second hand ako ti je u blizini i kupi neku najjeftiniju, samo da ju možeš zavezati oko struka.

4.Pitaj neku curu na cesti ima li uložak
Nije strašno i nije sramota. Ako vidiš neku curu da stoji negdje, pitaj ju ima li slučajno uložak. Neki ih nose sa sobom cijelo vrijeme. Sasvim svejedno je li u pitanju neka mlađa cura ili starija gospođa u 30-ima ili 40-ima. Čak su veće šanse da će netko stariji imati uložak kod sebe.

Slika nije pronađena Usprkos svim mjerama opreza svaka cura je to doživjela! Pet trikova za uklanjanje mrlja od menge iz odjeće

5.Uvijek nosi uložak u torbici
Možda je najjednostavnije i uvijek nositi uložak u torbi sa sobom. Čak iako ti menga treba doći tek za tjedan dana. On je tanak i lagan i stane u torbu bez problema. Postoje kutijice za uloške u koji možeš staviti jedan da ga uvijek imaš pri ruci.

6.Pokušaj se smiriti jer nikada na početku menga nije obilna
I zadnja, ali možda najbitnija stvar je da se pokušaš smiriti. Iako ćeš krenuti paničariti, sjeti se da ti menga na samom početku nikada nije jako obilna. Iako ti je krenula i osjetiš ju, neće tih prvih minuta biti toliko jaka da će ti se odmah vidjeti na odjeći. Vjerojatno imaš vremena za reagirati.

menga menstruacija oni dani u mjesecu iznenadna menstruacija Što napraviti kada ti dođe neočekivano nemaš uložak

Još vijesti