Menstrualni ulošci

Ne radimo namjerno ove greške, jednostavno nam se nekada dogodi da smo lijeni zamijeniti uložak kada bi trebalo ili ga nismo uzeli sa sobom. Postoji nekoliko takvih situacija koje nam se događaju kada imamo mengu, a ne bi trebale.

Postoje stvari koje radimo svaki mjesec kada imamo mengu, a za koje nam niti ne padne na pamet da su možda loše navike i da bi ih trebali promijeniti. Nekada se jednostavno radi o tome da zaboravimo da higijenu moramo podignuti na malo viši nivo tih nekoliko dana. Nemoj biti lijena za ove stvari. Puno cura radi ove greške svaki mjesec kada imaju mengu, ti postani iznimka od sljedeće menstruacije.

1.Ne opereš ruke prije nego ideš staviti uložak ili tampon
Obično ćemo uvijek oprati ruke nakon što smo stavili tampon ili uložak, ali opereš li ih i prije? Trebala bi! Pogotovo ako si bila negdje, vani si i ideš mijenjati uložak ili si jela. Svejedno što si radila, prije zamijene uloška, operi ruke. Ne želiš da neka bakterija dođe 'dolje'.

2.Ne mijenjaš dovoljno često uložak ili tampon
Svakih nekoliko sati minimalno bi trebala promijeniti tampon ili uložak. Kada ti je menga obilnija, čak i češće. Svakih 2 sata bi trebala provjeriti barem situaciju ako nosiš uložak, a oko 3-4 sata ako nosiš tampon. Nije dobro ostaviti isti tampon predugo jer to može dovesti i do zdravstvenih tegoba.

Menstruacija Hrana i piće zbog kojih će ti menstruacija biti obilnija – pazi što jedeš u 'one dane'

3.Koristiš 'dolje' proizvode koji sadrže parfem
Ovo nikada nije dobro, a pogotovo u dane kada imaš mengu. Sapuni, gelovi za tuširanje, vlažne maramice, ulošci, wc papir, sve što koristiš 'dolje' trebali bi biti proizvodi koji ne sadrže parfeme. Normalno je da u te dane miris bude drugačiji i da ti se čini da smrdiš. Najgore što tada možeš napraviti je koristiti neki ovakav proizvod s parfemom. On neće pomoći. Zapravo bi se trebala oprati s najobičnijim sapunom.

4.Popiješ jednu ili dvije čašu vode dnevno
Ovo je vrijeme kada posebno želiš piti dovoljno tekućine u danu. To može pomoći da ti grčevi ne budu toliko jaki. Sigurno si primijetila da u te dane budeš napuhnuta i da se ne osjećaš baš ugodno. Tijelo ti tijekom menstruacije zadržava više vode. Međutim, ako nećeš ništa piti, to će pogoršati stvari. Postoje drugi načini kako smanjiti nadutost, izbjegavanje vode nije jedna od njih.

5.Preskačeš vježbanje i bilo kakvo kretanje
Sigurno bi se najradije zavalila u krevet i ne ustajala niti išla igdje dok ti menga ne prođe, ali to nije način. Zapravo će ti tako biti samo gore! Trebala bi se natjerati na neku fizičku aktivnost, bilo to vježbanje, razgibavanje ili šetanje. Što god! To će pomoći i da ti se raspoloženje popravi, ali i da ti se smire grčevi.

6.Ne zapisuješ datume kada ti je došla menga
Svaka bi cura trebala pratiti svoju menstruaciju. Bilo da ćeš to raditi preko aplikacije namijenjene za to, zapisivati u bilješke ili negdje na papir. Trebala bi zapisivati kada ti je došla, a možeš pratiti i koliko je bolna koji mjeseci koliko dugo traje. Možda vidiš da one mjesece kada ti je bolnija radiš nešto drugačije što inače nikada ne bi skužila.

Menstrualni bolovi Menga uništava normalan san: Uz ove savjete ćeš spavati bolje čak i kad imaš 'one dane' u mjesecu

7.Ne spavaš dovoljno
Kada imaš mengu, tijelo ti radi prekovremeno. I zato mu treba i više odmora nego inače. U suprotnom ćeš biti loše raspoložena, imati ispade na ljude koji ti nisu ništa napravili, jest ćeš više junk fooda, biti rastresena i živčana.

8.Jedeš jako slanu hranu poput čipsa
Ne bi trebala jesti jako slanu hranu u te dane jer takve namirnice zadržavaju više vode u tvom tijelu, a pošto tijelo u to vrijeme samo po sebi već zadržava više vode, ako ćeš jesti ovakve stvari, samo ćeš se osjećati napuhnuto. Probaj što manje jesti jako slano u te dane.

menga menstruacija greške Higijena oni danu u mjesecu ne raditi

Još vijesti