Menstruacija

Bilo bi lijepo imati koji mjesec mali odmor od menstruacije, ali to nije moguće. Nekada ju dočekamo s veseljem, a nekada smo itekako ljuti na nju jer je došla u totalno krivom trenutku i krivom danu.

Na menstruaciju češće gledamo kao na nešto negativno, nešto što nas živcira i što skoro uvijek pokvari planove jer dođe točno onda kada ne treba. Da, menga može ići malo na živce, ali koliko god da ti smeta i da te živcira kada dođe, ima ona i svojih prednosti. Nikada sigurno niti na taj način razmišljala o njoj. Kada ti dođe sljedeći put, umjesto da gledaš samo negativne strane i sve načine na koje će ti zeznuti taj i narednih nekoliko dana, sjeti se ovih 7 prednosti koje donosi sa sobom. Možda te to malo oraspoloži.

1.Besplatan test za trudnoću
Jedan plus menstruacije je da kada dođe, znaš da sigurno nisi trudna. Ako si se imalo brinula, sada znaš da je po tom pitanju sve okej.

2.Imaš izgovor ako si prema nekome bila malo bezobrazna
U PMS-u nekada budemo malo bezobrazniji nego što je to možda potrebno i kažemo nešto što nismo trebali ili reagiramo malo preburno. Menga je idealan izgovor da se ispričaš nekome na simpatičan način.

3.Daje ti savršen izgovor da ostaneš doma ako ti se negdje ne da ići
Imaš nešto gdje moraš ići, ali ti se baš i ne da? Onda je menga došla u pravo vrijeme. Uvijek se možeš izvući na nju i reći da ti je baš jaka i/ili da imaš grčeve i da stvarno ne možeš nikuda (čak ako ih i nemaš).

Menstrualni ulošci Greške koje radimo kada imamo mengu: Nemoj ovih 8 ponoviti i sljedeći put kad ti dođe

4.Možeš pojesti cijelu čokoladu bez da se osjećaš loše – jer pomaže kod grčeva
Znanstvena su istraživanja dokazala da tamna čokolada stvarno može pomoći kod menstrualnih bolova i smanjiti ih. Kakvu god da ti jedeš čokoladu, ovo ti može biti izgovor zašto si pojela cijelu, a ne samo jedan red.

5.Sjeti se da samo trebaš izdržati tjedan dana i onda si se riješila menge za sljedećih mjesec dana
Sada je došla i da možda je u krivom trenutku tu i poremetila ti je neke planove, ali gledaj to s pozitivne strane. Sada ćeš je se riješiti i sljedećih mjesec dana si mirna! Ovih nekoliko dana izdrži i onda više nemaš brige.

Menstruacija Hrana i piće zbog kojih će ti menstruacija biti obilnija – pazi što jedeš u 'one dane'

6.Postoje istraživanja koja govore da ti menstruacija produljuje život
Stvarno postoje istraživanja u kojima su znanstvenici pokušali objasniti zašto češće žene žive duže od muškaraca i odgovor na to pitanje može biti menstruacija. Nije dobro imati u krvi previše željeza (kao ni premalo), a kada imaš mengu, tijelo izbacuje višak željeza. Tako žene između ostalog imaju manje šanse imati srčane bolesti, srčani udar ili Alzheimerovu bolest.

7.Može ti reći stvari o tvom zdravlju
Po tome je li došla na vrijeme, boji i teksturi možeš saznati stvari o svom zdravlju i vidjeti je li sve u redu ili bi se trebala uputiti kod doktora. Nije loše koristiti aplikacije za praćenje menstruacije jer ti one mogu pomoći otkriti ako nešto ne štima.

menga menstruacija oni dani u mjesecu ženski problemi pozitivne strane dobre strane menstruacije

Još vijesti