Priprema za menstruaciju

Idealno je da nam menga dođe nekada kada smo doma i kada nemamo nikakve velike planove za taj dan. U realnosti to češće izgleda tako da nam dođe baš onda kada ne treba i da nas iznenadi.

Bilo bi idealno da nam menga ne utječe puno na planove, ali utječe. Nekada zbog nje možda ne možeš obući outfit koji si planirala ili te toliko uhvate grčevi da moraš otkazati dogovor koji si napravila. Trebala bi si zapisivati kada ti koji mjesec dođe menga da možeš vidjeti je li s njom sve u redu, ali i da uvijek znaš kada ti je bila prošli mjesec i kada ju otprilike možeš očekivati i ovaj. Nekada nas svejedno može iznenaditi i dočekati nepripremljene i zato nije loše znati koji su to znakovi koji upućuju na njen dolazak. Kada ih primijetiš, možeš ju očekivati kasnije taj dan ili sutra.

1.Grudi su ti osjetljivije nego inače, a nekada te mogu i boljeti
Zbog promjena u razini hormona u tijelu, moguće je da već u danu prije nego što trebaš dobiti menstruaciju osjetiš da su ti grudi osjetljivije i kao da su bolne.

2.Boli te trbuh
Grčevi ne dolaze samo kad dođe i menstruacije, već se jave i prije. Možeš nekoliko sati prije nego što dođe ili dan prije nego što dođe osjetiti bolove u donjem dijelu trbuha. Osim trbuha, može te početi boljeti i donji dio leđa.

3.Napuhnuta si
Dan prije se može pojaviti i nadutost, bez obzira na to što si jela. Čak i da si jela hranu od koje inače nisi napuhnuta, zbog dolaska menge, tijelo ti može drugačije reagirati.

Masiranje uha Trik koji će ti pomoći u par minuta zaustaviti menstrualne grčeve – djeluje čudno, ali radi

4.Izbili su ti prištići odjednom
I onima koji se ne muče s prištićima, u danima kada imaju mengu može doći koji neželjeni gost na lice. Ako je ovo nešto što ti se događa, mogla bi primijetiti i da se koji zna pojaviti već u danima taman prije menge, ne samo kad već dođe.

5.Sve te živcira
PMS je znak da ti stiže menga. Kada te odjednom sve počne više živcirati nego inače, lako planeš ili primijetiš da ti se mijenjaju raspoloženja, vjerojatno je da ćeš ju vrlo uskoro dobiti.

Menstruacija Hrana i piće zbog kojih će ti menstruacija biti obilnija – pazi što jedeš u 'one dane'

6.Imaš gušći iscjedak
Vaginalni je iscjedak normalna stvar i nije nešto što te treba brinuti. Dan prije nego ti dođe menstruacija možeš primijetiti i da će se on promijeniti i postati gušći i više bijeli.

7.Gladna si više nego inače
Odjednom kao da si cijeli dan svako malo gladna iako si jela ili ti se jede samo nešto slatko, jako ti se gricka čips, jede ti se nešto ljuto, nešto puno kalorija… još jedan znak da menga samo što nije došla.

menga menstruacija znakovi da će ti doći menga znakovi dolaska menstruacije oni dani u mjesecu kako prepoznati da ćeš dobiti mengu dan prije da dolazi menga najava menstruacije

Još vijesti