Kod zubara

Ovu naviku sa zubima ima puno ljudi, a niti ne znaju da si tako dodatno oštećuju zube. Jedna je zubarica skrenula pažnju na taj „problem“. Ipak svi želimo imati lijepe i zdrave zube!

Sigurno jako dobro znaš da zube treba prati redovito, da treba barem jednom godišnje otići do zubara na pregled, da je korištenje zubnog konca također nešto što se preporučuje…a sada je jedna zubarica skrenula pažnju na jednu naviku koju svi imamo i kojom si nesvjesno uništavamo zube. Nikad ne bi niti pomislila da je ovo loše za tvoje zube.

Jutarnji zadah Smrdi ti iz usta i nakon pranja zubi? Zbog ovih 6 razloga se pojavljuje loš zadah

Pranje zubi ujutro je pod obavezno, nešto što se ne preskače, a ispada da postoji i loš način na koji to ne bi trebali raditi. Pereš li zube odmah ujutro kada se probudiš ili tek nakon što pojedeš doručak? Ispravan bi odgovor bio: odmah ujutro. Prati zube tek nakon doručka nije dobra ideja.

 

@smilesolutionslondon Replying to @Martini did you see this answer coming? 👀🦷🪥 #oralhygiene #dentist #oralhygienetips #teethcare ♬ original sound - Smile Solutions

 

Tako si oštećujemo zubnu caklinu. Nakon jela, zubi su nam osjetljiviji. Nekima smeta okus paste za zube u ustima i ne mogu tako jesti doručak – e pa i za to postoji rješenje. Možeš oprati zube nakon doručka, ali u tom bi slučaju trebala pričekati kojih sat vremena od završetka jela i tek ih tada oprati. Osim toga, zubarica je spomenula i da je sok od naranče jedna od stvari koje su itekako štetne za naše zube. Oni koji ga vole piti, preporučuje im da ga piju uz neki obrok, a ne sam za sebe. Pogotovo se ne preporučuje piti ga samog ujutro.

Menstrualni ulošci Greške koje radimo kada imamo mengu: Nemoj ovih 8 ponoviti i sljedeći put kad ti dođe

zdravi zubi oralna higijena zubar greška u pranju zubi oštetiti zube uništiti zube navika loša za zube

Još vijesti