Stara i nova četkica za zube

Četkice za zube nisu skupe i nema razloga da jednu štediš mjesecima i mjesecima ili još gore godinama. Trebalo bi ih mijenjati redovito, a zubarica je otkrila koliko bi to redovito trebalo biti.

Preskakanje pranja zubi nije nešto što bi trebala raditi. Iako nam se nekada jako ne da, trebala bi ih obavezno oprati ujutro kada se probudiš i navečer prije spavanja. Ovu naviku svi trebamo imati jer uništeni zubi neće izgledati dobro niti će ti biti ugodno ako te svako malo nešto boli i moraš kod zubara. Jedan od načina kako brinuti za zube je i da redovito mijenjaš četkicu s kojom ih pereš. Vjerojatno si primijetila da se četkice nakon nekog vremena rascvjetaju i neće više biti toliko dobre u obavljanju svog posla.

Pranje zubi Najveće greške koje radimo kod pranja zubi: Zbog ove 4 će ti biti manje bijeli i manje zdravi

Do tog stadija raspadnutosti ti četkica ne bi trebala doći jer će to vjerojatno značiti da ju nisi promijenila jako jako dugo. Jedna je zubarica za Tylu otkrila koliko bi često trebali uzimati novu četkicu – i sigurno to ne radiš dovoljno često. Ona je rekala da u prosjeku nakon dva mjeseca treba uzeti novu četkicu.

Ako ćeš čekati dok se počne raspadati, to je već predugo. Drugi zubari kažu da može jedna četkica proći i tri mjeseca dok se ne zamijeni, ali više od četiri mjeseca nikako. Pranje zubi s tako starom četkicom neće biti jednako efikasno. S obzirom da se dobre četkice mogu pronaći i za nekih dva eura, nema razloga da ju ne mijenjaš redovito. Sasvim je svejedno i koristiš li običnu ili električnu četkicu za zube. Čak i da ih pereš s električnom, moraš glavu četkice mijenjati jednako redovito.

Jutarnji zadah Smrdi ti iz usta i nakon pranja zubi? Zbog ovih 6 razloga se pojavljuje loš zadah

Pranje zubi četkica za zube koliko često treba mijenjati nova četkica za zube nakon koliko promijeniti četkicu za zube zubar

Još vijesti