Strah od zubara

Tvoj strah od zubara sada bi trebao nestati! Prema riječima jednog stomatologa, postoji određeno vrijeme u danu kada bi trebala osjetiti manje boli kod zubara nego inače, a ono je idealno za sve one koji se ih se boje!

Noćna mora mnogima od nas je odlazak k zubaru, bez obzira na to ako je u pitanju najmanji i najobičniji pregled. Što se tiče većih i kompliciranijih zahvata, njih nije potrebno niti spominjati, isto kao ni strah koji nastaje zbog njih. Kako piše Index.hr, jedan stomatolog podijelio je savjet koji će pomoći svima koji ga se izrazito boje zbog boli. Taj savjet je vezan uz doba dana kada bismo trebali ići kod zubara jer tada nećemo osjetiti toliku bol kao i inače.

via GIPHY

 

U pitanju je popodne, što znači da bi svaki posjet zubaru trebao biti upravo popodne jer tada pacijenti osjećaju puno manju bol od bušenja i injekcija. Kako navodi taj stomatolog, u to doba dana mozak proizvodi velike količine endorfina i opioida koji umanjuju bol. Endorfini i opioidi su spojevi koji nastaju u središnjem živčanom sustavu, a sudjeluju u nadzoru i suzbijanju boli.

Slika nije pronađena Plašljivci imaju 7 prednosti u životu: Malo straha je dobro za nas iz ovih razloga

Njihova veća količina popodne će smanjiti bol kod zubara, a osim toga, anestezija bi tad trebala djelovati bolje i dulje nego inače. Hoće li sada svaki posjet zubaru biti lakši? No, samo s napomenom da se k njemu odlazi izričito u popodnevnim satima!

Slika nije pronađena Najčitanije teme tjedna: Veliki strah od vožnje auta i kako prijeći preko neuzvraćene ljubavi

zubar stomatolog pregled kod zubara Strah Od Zubara bol kod zubara

Još vijesti