Jutarnji zadah

Sigurno si barem jednom bila u situaciji da imaš loš zadah, a ne znaš od čega jer si oprala zube. Postoji nekoliko razloga zašto se to događa, a možda je jedan od njih i tvoj!

Vjerojatno jedna od neugodnijih situacija koje ti se mogu dogoditi je da shvatiš kako ti zadah smrdi ili, još gore, netko drugi ti to kaže. Svi već dobro znamo da zube trebamo prati i to ih temeljito oribati, ali nekada nije samo to razlog zbog kojeg nam zadah smrdi. Zato provjeri koji jesu i ako ti se ovo događa, izbjegni neke stvari koje radiš ili ne radiš.

Cura sa crvenim ružem Namirnice s kojima ne smiješ izbjeljivati zube kod kuće – neke od ovih su užasno štetne

1.Začinjena hrana
Hrana koja je npr. jako ljuta ostaje u našem tijelu duže nego bilo koja druga. Razlog tome je taj da se ona apsorbira u naš krvotok i dok u potpunosti ne napusti naše tijelo, može utjecati na loš zadah.

via GIPHY

2.Ne pereš zube dovoljno dobro
Jedan od razloga je da ili ne pereš zube ili ih ne pereš dovoljno dobro. Nekada nije dovoljno samo oribati zube nego i cijelu zubnu šupljinu, a i jezik. Zato dobro pazi na to da sve dobro ispereš, a ne bi bilo loše da koristiš i vodicu za ispiranje usne šupljine jer ona ubija bakterije zbog kojih ti zadah smrdi.

3.Infekcije ili pokvareni zubi
Moguće je da ti zadah smrdi jer ti se u usnoj šupljini događa neka infekcija, nakupina bakterija, upaljeno zubno meso ili imaš pokvaren zub za kojeg niti ne znaš. U tim slučajevima bi bilo najbolje posjetiti zubara koji će otkriti točan uzrok lošeg zadaha.

via GIPHY

4.Hrana koja ima jači miris
Generalno hrana koja sama po sebi ima jak miris ili smrdi, ostaje dulje u našem tijelu nego sva druga. Kod nje je ista situacija kao kod začinjene hrane jer joj je potrebno više vremena da napusti naše tijelo.

Pranje zubi Ovaj korak nakon četkanja zubi NE smiješ raditi – svima nam je ušao u naviku, a nije dobar za zube

5.Pušenje
Pušenje samo po sebi smrdi, zato nije ni čudno da pušači često imaju problema sa zadahom. Svi duhanski proizvodi ostavljaju utjecaj na tvoj zadah koji smrdi jer se miris uvlači i zadržava u usnoj šupljini.

via GIPHY

6.Lijekovi
Moguće je da ti zadah smrdi i zbog lijekova koje koristiš. Dok se lijek razgradi u našem tijelu, pušta određene kemikalije koje mogu uzrokovati loš zadah disanjem kroz usta.

Žuti zubi Zubi su ti žuti i nakon redovitog pranja? Razlog je možda jedan od ovih 6 koje radimo svaki dan

Zubi zadah smrdljivi zadah loš zadah Pranje zubi

Još vijesti