Pranje zubi

Zubar kaže da je ovo česta greška koju ljudi rade. Jednostavno kod pranja zubi preskačemo ovaj korak jer možda nismo niti svjesni koliko je on bitan i da će zapravo napraviti razliku.

Tko želi neugodan zadah? Nitko! Da bi ga spriječila, najbitnije od svega je redovito prati zube kako treba – i ići kod zubara na preglede i popravke zubi. Možda se dogodi da ti se nekad jednostavno ne da oprati zube, ali kao što ne bi otišla u krevet sa šminkom, ne bi trebala ni sa zubima koje prije nisi oprala. Preskakanje pranja zubi ne bi uopće niti trebala biti opcija.

Pranje zubi Najveće greške koje radimo kod pranja zubi: Zbog ove 4 će ti biti manje bijeli i manje zdravi

Osim što je bitno oprati ih ujutro i navečer, bitno je i oprati ih temeljito. Dvadeset sekundi neće biti dovoljno. Postoji i jedan korak kod pranja zubi koji mnogi redovito zaboravljaju, a koji može biti uzrok neugodnog zadaha. Za Metro je jedan zubar otkrio da je taj korak pranje tj. četkanje jezika. Kada četkaš zube, trebala bi proći i po jeziku.

I na jeziku se skupljaju bakterije koje će se onda gomilati i gomilati ako ih ne očistiš i dovesti do toga da ti smrdi iz usta čak i ako si ih oprala. Najčešći razlog lošeg zadaha po ovom je zubaru upravo to što nam se u ustima stvaraju bakterije koje se onda i šire jer ne operemo dobro zube.

Cura sa crvenim ružem Namirnice s kojima ne smiješ izbjeljivati zube kod kuće – neke od ovih su užasno štetne

Ne trebaš četkati jezik predugo, ali nemoj ga ni preskakati! Savjet ovog zubara je da lagano prođemo četkicom i unutarnji dio obraza. Ipak za ovo ti treba četkica koja je mekana kako se ne bi ozlijedila. Bakterije se vole nakupljati i na ovom dijelu te onda prelaziti i na zube i na kraju to može dovesti i do karijesa. Kada se peru zubi nema preskakanja.

Zubi Pranje zubi greška zubar smrdi iz usta loš zadah razlog korak kod pranja zubi ne smiješ preskakati Dentalna higijena

Još vijesti