Buđenje

Jesi li i ti ponekad zbunjena ljudima koji vole jutra? Naravno da bismo i mi voljele biti jutarnje osobe, istezati se, trčati, pisati u dnevnik, ali u jutarnjim satima, doručak je sve što možemo obaviti!

Spremanje Kako se što brže spremiti ujutro: 8 stvari koje možeš odraditi dan ranije da ujutro budeš brže gotova


Jesi li znala da rješenje teškog jutra ne leži u jutarnjoj rutini. Upravo suprotno. Ako želiš da ti jutra teku glatko moraš se dobro pripremiti večer prije. S tobom ćemo proći 5 najvažnijih dijelova noćne rutine koje ti garantiraju vesela i svježa jutra.

1. Razvij kvalitetnu „higijenu spavanje“
Svi znamo da naše večernje navike mogu imati velik utjecaj na kvalitetu našeg sna. Ako svaku noć do kasno gledaš TikTok i zaspiš s telefonom u ruci, nećeš doživjeti najkvalitetniji san... Dobar san važan je za osjećaj odmornosti, koncentraciju, zdravlje našeg tijela i mnogo toga drugog. Pravilna „higijena spavanja" u osnovi znači usredotočiti se na aktivnosti prije spavanja koje opuštaju tvoj um i tijelo. Razmisli o čitanju knjige ili slušanju opuštajuće glazbe. Izbjegavaj stimulirajuće aktivnosti koje bi te mogle držati budnom, npr. predugo gledanje YouTube-a, igranje videoigara i općenito korištenje ekrana.

via GIPHY

2. Pridržavaj se svoje rutine njege kože
Lako je na kraju dugog dana samo se umiti i nabaciti noćnu kremu. Čak i ako ne nosiš šminku ili imaš minimalnu rutinu šminkanja, znoj, prašina i prljavština koji se nakupljaju na našim licima tijekom dana trebaju se skinuti. Pravilno čišćenje i toniziranje mogu pomoći u sprječavanju prištića, ali i biti vrlo umirujući proces. Predlažemo korištenje uljnog čistača koji će razbiti veći dio onoga što je trenutno na tvom licu, a zatim nježni pjenušavi čistač koji odgovara tvom tipu kože.

Spavanje Kalkulator spavanja: Izračunat će ti u koliko sati trebaš ići spavati da bi se probudila naspavana


3. Odaberi pametnije noćne tretmane ovisno o tvojim potrebama
Postoji li gori osjećaj od toga kada s najmanjim dodirom po licu već znaš da će sutra ujutro tu stajati ogroman i bolan prišt? Jedna stvar koju gotovo svatko tko je sklon aknama može probati su flasteri za prištiće. Ove nevjerojatni (i diskretni) flasteri djeluju tako da smanjuju vidljivost prištića i pomažu im da brže zacijele, privlačeći i apsorbirajući višak ulja ili gnoja koji bi mogao biti prisutan.

 

@aliciajade.com little after school vlog 🤍 #afterschool #nightroutine ♬ Little Things - Adrian Berenguer


4. Pojedi mali međuobrok ako si gladna
Često nam govore da ne jedemo kasno noću. U svijetu koji je opsjednut dijetama, za koje znanost govori da zapravo ne djeluju, prilično je uobičajeno čuti savjet da noćno jedenje nije dobro jer se „usporila" probava. No, stvar je u tome da otići gladna na spavanje može poremetiti tvoj san. Međuobrok poput voća, male šake orašastih plodova ili nekih keksa pomoći će ti da utažiš glad, a da pritom ne poremetiš svoj san.

5. Isprazni svoje misli u dnevnik
Jesi li ikada ležala budna noću? Čak i nakon opuštajuće kupke ili čitanja nekoliko poglavlja omiljene knjige još uvijek imaš problema sa smirivanjem i zaspivanjem? Zapisivanje bilo kakvih razmišljanja, briga ili misli o svom danu može ti pomoći da ih staviš u red i mentalno posložiš svoj dan. Svakodnevno vođenje dnevnika tonu prednosti, uključujući poboljšanje sna i smanjenje stresa. Ako te nešto određeno muči, zapisivanje može pomoći da pronađeš način kako mu pristupiti. Barem ti može pomoći da to izbaciš iz glave i staviš na papir, a zatim se time baviš kad nisi u fazi odlaska na spavanje.

Sušenje kose Je li bolje prati kosu ujutro ili navečer? Evo koje je najbolje vrijeme za tvoj tip kose

 

jutro večernja rutina noćna rutina jutarnja osoba

Još vijesti