Ustajanje iz kreveta

Kako ljudi koji se bude u 6 ili 7 ujutro uspiju biti tako razbuđeni i bez problema funkcioniraju? Uz ove savjete, i ti ćeš naučiti kako postati jedna od tih osoba. Kada ćeš se morati buditi rano ujutro, to ti više neće biti problem.

Ustajanje ujutro, rano ujutro, za mnoge je noćna mora. Najradije bi to izbjegla, ali to neće uvijek biti moguće. Možda već sada imaš školu ujutro, a kasnije ćeš imati i faks neke dane ujutro, a nakon toga ćeš i početi raditi. Iako je to sve još udaljeno godinama, buđenje ujutro je nešto što ćeš imati u svom životu kroz cijeli život. Šanse da ćeš ga baš uvijek moći izbjeći su jako male. Pa kako preživjeti buđenje ujutro? Kako se uspjeti ustati rano ujutro i krenuti u dan? Postoje neke sitnice koje će ti olakšati buđenje ujutro i koje će i tebe pretvoriti u jutarnju osobu. Bit će teže prvih nekoliko dana, ali kroz tjedan ili dva ćeš se početi navikavati. Ubaci ove u svoju rutinu.

1.Izračunaj kada trebaš ići spavati kako bi odspavala 7-8 sati
Ako se trebaš probuditi u 7 sati, ne moraš ići spavati u 21 sat. To je prerano, nećeš moći zaspati i samo ćeš samu sebe naživicirati jer ćeš ležati u krevetu satima. S obzirom na vrijeme u koje se budiš, vidi kada trebaš ići spavati da odspavaš nekih 7-8 sati. Postoji i kalkulator koji će ti pomoći izračunati kad bi trebala ići spavati. Vidi ga u članku u nastavku.

Spavanje Kalkulator spavanja: Izračunat će ti u koliko sati trebaš ići spavati da bi se probudila naspavana

2.Kreiraj svoju malu jutarnju rutinu koja uključuje slaganje kreveta
Kreiraj svoju jutarnju rutinu koju ćeš raditi svako jutro. Ustajanje, popiti čašu vode, složiti krevet, staviti da se zagrijava voda za kavu, higijena…ti složi svoje male jutarnje aktivnosti u rutinu koja ti odgovara i radi ih redovito svako jutro.

3.Svaki dan vježbaj ili se bilo kako kreći
Ne ujutro, već kroz dan. Nemoj cijele dane provesti u krevetu i ništa ne radeći. Tako nećeš moći zaspati navečer i onda se ujutro neće moći probuditi. Svaki dan ubaci u svoju rutinu malu šetnjicu, kratko vježbanje, rastezanje, trčanje, bilo kakvu fizičku aktivnost. Izmorit ćeš se i lakše ćeš zaspati.

4.Čim ugasiš alarm, ustani iz kreveta, nema snoozanja
Nemoj stavljati nekoliko alarma da znaš kako ih možeš snoozati. Stavi samo jedan i to baš onda kada se MORAŠ ustati jer inače nećeš stići. Čim alarm zazvoni, ustaj iz kreveta. Još malo izležavanja nikad ne pomaže i samo će ti biti teže ustati.

5.Počasti se kad ustaneš
Nagrada je nešto što nas sve motivira. Ti samo moraš pronaći nagradu koja je idealna za tebe. Ako si gurman, onda to može biti neki fora doručak, ako voliš piti kavu, počasti se nekom finom kavom koju ćeš piti samo ujutro, ako voliš skincare, odradi ujutro malu rutinu… Pronađi nagradu koja će te veseliti i neka te ona motivira da ustaneš.

Buđenje Najlošije jutarnje navike koje možeš imati: Svima se preporučuje da zamijene ovih 6

6.Budi se svaki dan u isto vrijeme
Lakše je početi se buditi u neko vrijeme ako se u to vrijeme budiš svaki dan. Odredi koje će ti to biti vrijeme i neka ti alarm zvoni svaki dan u isto ili slično vrijeme. Osim naravno vikendom!

7.Pronađi zvonjavu alarma koja te iritira
Želiš pronaći zvonjavu za alarm koja će te iritirati tako da kad krene zvoniti, imaš potrebu ustati iz kreveta i ugasiti ju. To može biti pjesma koju ne voliš ili neko zvono alarma koje ti nije baš najdraže.

8.Nemoj spuštati rolete
Kada ideš spavati, nemoj navečer spuštati rolete niti na bilo koji način zamračivati sobu. Kako će ujutro izlaziti sunce i razdanjivati se, tako će te to svjetlo automatski, prirodno, buditi. Pomoći će da se lakše probudiš i ustaneš.

buđenje jutro jutarnja osoba buditi se ujutro kako olakšati kako se ustati rano ujutro navike

Još vijesti