Spavanje

Nije svejedno u koliko sati ideš spavati. Ako se primjerice moraš probuditi ujutro u 7 sati, neće ti pomoći ako odeš spavati 10 sati ranije. Puno je bitnije da legneš u točno određeno vrijeme! Koje to vrijeme, odredit će ti kalkulator spavanja.

Sigurno ti je dobro poznata sljedeća situacija: odeš spavati u vrijeme koje ti se čini dosta rano, ali se svejedno ujutro probudiš nenaspavana i teško ti je ustati. Zapravo nije toliko bitno da odspavaš 8 sati kako bi se naspavala, već je bitnije da ideš spavati u točno određeno vrijeme. Ovo ti sada možda zvuči malo čudno, ali uskoro će ti početi imati smisla.

Sušenje kose Zašto ne bi nikada trebala ići spavati s mokrom kosom? Ima jedan posebno odvratan razlog

Iako je bitno pokušati odspavati svake večeri 8 sati, uvijek se dogodi situacija kada to ne možeš. Pa kako znati kada ići spavati da se naspavaš? U tome će ti pomoći kalkulator spavanja! Da, tako nešto stvarno postoji. Kako on radi?

U kalkulator spavanja trebaš unijeti vrijeme kada se moraš probuditi i on će ti izbaciti nekoliko termina u kojima ti je najbolje otići spavati. U prosjeku, osobi treba 14 minuta da zaspi, barem to tako računa kalkulator. Da bi se dobro naspavala bitni su ciklusi spavanja. Jedan ciklus traje 90 minuta i svake bi večeri trebala proći kroz njih 5 ili 6 kako bi se naspavala i probudila odmorna. Ako se probudiš usred tog ciklusa od 90 minuta, bit ćeš loše volje, nenaspavana i bit će ti teško ustati. Ako se pak probudiš na kraju tog ciklusa od 90 minuta, bit ćeš naspavana.

Ako se trebaš probuditi u 7 ujutro, po ovom bi kalkulatoru bilo idealno da ideš spavati u 21:46, 23:16, 12:46 ili 2:16 sati. Ako se trebaš probuditi u 8 ujutro, trebala bi otići spavati u 22:46, 12:16, 1:46 ili 3:16. S obzirom na to u koliko se sati trebaš probuditi, dobit ćeš svoje vrijeme za spavanje. Kalkulator se nalazi OVDJE i samo trebaš upisati sate i minute kad se trebaš probuditi i dobit ćeš prijedloge vremena kada je najbolje da ideš leći.

Drijemanje na satu Kako preživjeti jutarnju nastavu kada ti se oči sklapaju: 5 načina na koje ćeš se razbuditi

Spavanje naspavanost kada ići spavati da se naspavaš ako se budiš u 7 ujutro ako se budiš u 8 ujutro kalkulkator spavanja kako izračunati kada trebaš ići spavati

Još vijesti