Sušenje kose

Pranje kose je jedna od onih obaveza koje volimo odgađati. Koliko god dugo možemo! I onda nam ostane za navečer prije spavanja i ljuti smo na sebe jer to nismo odradili ranije. Možda sada promijeniš tu naviku kada saznaš koje je najbolje vrijeme za prati kosu.

Volimo svoju kosu i želimo da bude duga, ali što je duža to nam pranje i sušenje kose traje dulje i to nam ovaj zadatak sve teže pada. Sposobni smo odužiti pranje kose koliko je god to moguće. Tako imamo dva tipa ljudi: oni koji ju operi ujutro da se toga riješe i oni koji odgađaju pa na kraju peru kosu zadnji tren prije spavanja. Koje je od toga bolje? Nema točnog odgovora na to pitanje. Koja će opcija biti bolja, ovisi o tvom tipu kose.Točnije, ovisi o tome imaš li tanku ili gustu kosu. Osim toga, pranje kose ujutro ima svoje negativne strane, kao i ono navečer. Sve ovisi o tebi. No, o tome malo kasnije. Idemo najprije vidjeti za koga je to bolje da pere kosu ujutro, a za koga navečer.

Kovrčava kosa Kovrče ti se uvijek brzo izravnaju? Onda i ti možda radiš neku od ovih 8 greški kod kovrčanja kose

  • Cure koje imaju tanku kosu, trebale bi ju prati ujutro. Tako će im frizura izgledati bolje.
  • Cure koje pak imaju gustu kosu ili koje imaju kovrčavu kosu, trebale bi ju prati navečer.

Zašto je loša ideja prati kosu ujutro?

1.S obzirom da ujutro obično nemamo vremena, ako ćeš ju prati ujutro, mogla bi preskakati korake i žuriti te tako oprati „na pola“, primjerice možda nemaš vremena pa ćeš preskočiti jedno šamponiranje ili nećeš staviti masku. Kada to radiš non stop, radiš svojoj kosi loše. Zato je bolje oprati kosu navečer kada nigdje ne žuriš i kada možeš odraditi cijelu rutinu.
2.Neće ti se ipak dati ustati ranije pa ju opet nećeš opet oprati i tako ćeš staviti još malo šampona za suho pranje ili tonu gela. Iako su to dobri načini za zamaskirati masnu kosu, nije nešto što je dobro dodavati na kosu dan za danom.

Zašto je loše prati kosu navečer?

1.Ukoliko ne osušiš kosu do kraja i ideš spavati s polu-mokrom kosom, trebaš znati da je to navika koja je loša za tvoju kosu. Tako će se ona po noći više lomiti i više raščupati, a i mogu se pojaviti problemi s tjemenom. Kada kosu pereš navečer, moraš ju osušiti do kraja. Ukoliko znaš da ti se to ne da, bolje je preskočiti pranje
2.Kosa ti može ostati zaležena ili se više spljoštiti. Da bi to izbjegla, bolje je uzeti još malo više vremena i napraviti neku od frizura za kovrčanje kose preko noći. Ili preskočiti pranje kose navečer.

Jednostavna frizura Frizure za svaki dan koje ti neće uništiti kosu: 8 ideja koje su jako jednostavne, a opet lijepe

Kosa pranje kose ujutro ili navečer kada je bolje oprati kosu nedostaci tip kose gusta kosa tanka kosa

Još vijesti