Slika nije pronađena

Nije tajna da suze publike često poteku na animirane filmove. Neke scene iz crtića znaju biti toliko tužne da nas emocionalno obilježe za cijeli život.

Vjerojatno mnoga djeca, ali i odrasli, nisu mogli dugo prežaliti smrt Mufase iz Kralja lavova i plakanja malog Simbe za svojim tatom. Sama misao na to tjera nam knedlu u grlo, zar ne?

Upravo zato su animirani filmovi dobri jer u nama izazivaju svakakve emocije i to nas nije sram pokazati. Pripremite maramice jer ovo su tužne scene iz animiranih filmova koje su nas zauvijek obilježile:

Prvih deset minuta filma Nebesa jer je cijela scena ujedno i prelijepa, a i iznimno tužna

Prava ljubav je ono što je obilježilo ovaj animirani film i po tome ga pamtimo. Iako se radnja vrti oko leteće kuće, zapravo je ovaj segment ljubavi najvažniji. Carl i Ellie postavili su pred mnoge glavne ciljeve koje svaka veza i brak moraju imati.


Kada se djevojčica Emily odluči odreći  svoje lutke kaubojke Jessie

Dok gledamo film Priča o igračkama 2 pukne nam srce u trenutku kada se Emily odriče Jessie, a u pozadini svira When She Loved Me. Rastanak starih prijatelja i odrastanje nas uvijek ubije u pojam.


Bing Bongova žrtva u filmu Izvrnuto obrnuto

Svima su potekle suze u trenutku kada se Rielyn imaginarni prijatelj  Bing Bong žrtvuje za nju i zauvijek se obriše iz njenog pamćenja. Zaboraviti imaginarnog prijatelja mora biti teško i to svi znamo, a kada se još tu nađe i koja metafora- gotovi smo.


Kada umre Nemina mama

Možemo slobodno reći da je Potraga za Nemom film koji nas je odmah na početku rastužio. Ne znamo koliko je dobro početi film tužnom scenom, ali izgleda da je za Nemu upalilo. Napad morskog psa ubio je Neminu mamu i sva jaja osim jednoga- Neme i tu počinje priča.Trenutak iskrenog prijateljstva na kraju Priče o igračkama 3

Sve igračke su prihvatile da će izgorjeti u groznoj peći te se odluče držati za ruke dok umiru. Bilo bi neoprostivo da je film tako završio, ali je scena bila toliko emotivna da smo morali izvaditi maramice.Oproštaj Boo i Sully

Ništa nas nije više pogodilo nego kada mala djevojčica moli svoje čudovište da ne odlazi...odlazak, napuštanje i prihvaćanje nas uvijek iznova uzdrmaju.


Kada Eve spasi Wall-E-jevu memoriju držeći ga za ruku

Priznajemo- ljubav nam je rastopila srce, a čak su i oni `najtvrđi` zaplakali na ovu scenu.


crtići scene iz crtića animirani filmovi

Još vijesti