Frozen i Tangled

Kada smo mali, ne primjećujemo ovakve stvari u crtićima. Oni nam služe za zabavu i ne promišljamo o njima na način kako to možemo raditi sada. Disney crtići zapravo imaju jako dobre poruke, a ovo su one koje su nam posebno ostale u sjećanju.

Disney smo crtiće gledali kao mali, a možemo ih gledati i sada i onda opet za 10 godina. Nikada nam neće dosaditi i uvijek će biti nešto što ćemo rado pogledati i prisjetiti se djetinjstva. Sada kada smo malo odrasliji, možemo u crtićima primijetiti i neke stvari koje kao manji nismo vidjeli. Primjerice, možemo u njima pronaći vrijedne životne lekcije! U mnogim njihovim crtićima zapravo postoji neka lekcija koju trebaš otkriti, a ovo su neke od takvih lekcija koje su nam posebno drage i koje bi svatko od nas trebao slijediti u životu. Učimo od Disneyja!

1.Tangled: Nemoj se bojati isprobati nove stvari i izaći iz svoje zone komfora
U zoni komfora je udobno, ugodno i sigurno, ali ako nikad ne izađeš iz svoje zone komfora i ne isprobaš nešto novo, cijeli ćeš život ostati na istom mjestu. Nećeš iskusiti sve kul stvari koje bi mogla, upoznati neke zanimljive ljude niti vidjeti svijeta. Isprobavanje novih stvari je malo strašno, ali i zabavno i uzbudljivo. To su stvari koje će ti učiniti dane zanimljivijima.

Disney crtići Hrvatski je grad bio inspiracija Disneyju za jedan od njihovih najpopularnijih crtića!

2.Snjeguljica: Uvijek budi dobra prema svima
Na zlobu i ljubomoru odgovaraj dobrotom. Ne možeš utjecati na to kakvi će biti drugi, ali se možeš potruditi da ti budeš dobra – uvijek i prema svakome. Dobrota uvijek pobjeđuje. Ne samo u Snjeguljici, već i u svakom drugom Disney crtiću. To je jedna lekcija koju nije loše zapamtiti.

3.Ljepotica i zvijer: Nemoj suditi ljude po izgledu
Iako ti izgled i način oblačenja mogu reći ponešto o osobi, nemoj suditi ljude po izgledu. Kao ni Belle! Pogotovo danas nemoj suditi nekoga po njegovim društvenim mrežama. Izgled ti može dati neku sliku, ali pričekaj da upoznaš osobu kako bi donijela konačan sud o njoj.

4.U potrazi za Nemom: Nikad ne odustaj
Jedna lekcija koja se proteže kroz cijeli crtić je „nikad ne odustaj“. Izjava „samo nastavi plivati“ je savršena poruka za sve nas. Trebaš uvijek ići prema naprijed i ne odustajati, koliko se god u nekim trenucima činilo teško i nemoguće. Možeš prijeći sve prepreke i ostvariti što želiš, ali ako odustaneš, nikad nećeš znati što je moglo biti.

5.Pinokio: Laži te neće nigdje odvesti
Iako ti neće kao Pinokiju narasti nos, svejedno si mogla iz crtića naučiti da laži nikada ne vode na dobro. Možda ti se nekada može i činiti da si se izvukla, ali laž će te kad-tad uhvatiti. Pogotovo ako kreneš jednu laž pokrivati drugom i tako unedogled – stvorit ćeš si veliki kaos.

Mala sirena i Pepeljuga KVIZ: Kojoj si Disney princezi najsličnija po osobnosti?

6.Frozen: Prihvati da si drugačija od ostalih i pretvori to u svoju prednost
Ono što te čini drugačijom od drugih je nešto na što trebaš biti ponosna. To nije nešto što trebaš skrivati i čega se trebaš sramiti. Elsa je bila drugačija i imala posebne sposobnosti za koje su ju učili da su loše i da ih mora skrivati. Kada je jednom ovladala njima i prihvatila ih kao dio sebe, pretvorila je te sposobnosti u svoju prednost i nešto dobro.

7.Nebesa: Nikad nije prekasno
Rečenice poput „ma sad je gotovo“ ili „prekasno je“ ne dolaze u obzir. Pogotovo kada je u pitanju ostvarivanje vlastitih snova. Ako nije bilo prekasno za Carla koji je imao 78 godina, onda nije ni za tebe. Bitno je samo da imaš volju i želju.

8.Mulan: Uvijek odaberi ono što ti srce govori da je pravi izbor
Kada trebaš odabrati između dvije stvari, uvijek biraj ono što ti srce govori da je pravi izbor. Mulan je isto bila u takvoj situaciji i odabrala je ono što je u srcu znala da je pravi izbor za nju, iako je to značilo da ide kontra tradicije i da će joj život zbog toga biti sada možda teži. Na koncu joj je taj izbor ipak donio sreću!

disney crtići poruke lekcije životne lekcije naučiti iz disney crtića od disney likova

Još vijesti