Slika nije pronađena

Želiš princa na bijelom konju? Disney princeze su u tome uspjele, ali nemaju sve od njih dobre savjete kako to postići. Neke su nam dale savjete koje ni u ludilu ne bi smjela poslušati.

Disney crtiće i filmove smo svi gledali dok smo odrastali, a gledamo ih i dan danas. Jedna stvar koju svi imaju zajedničku je da ljubavne priče imaju happy ending. Imati ljubav pokazuju kao nešto što nam treba da budemo sretni, što je samo jedan od problema i jedna od problematičnih poruka. Neke Disney princeze su do svog happy endinga došle na malo sumnjive i loše načine. Sve ove stvari koje su one radile – ti ne bi trebala.

1.Pristati biti s dečkom koji nije zapamtio kako izgledaš nakon izlaska
Pepeljuga je na balu bila sva sređena i fensi, ali i dalje je bila ista ona djevojka kao i kod kuće u staroj haljini. Činjenica da princ, s kojim je provela cijelu večer, nije imao nikakvog pojma o tome kako izgleda je ono što treba za priču, ali nikako nešto što trebaš prihvatiti ti u stvarnom životu.

2.Samo tako prijeći preko laži
Princeza Jasmin nije uopće reagirala kada je saznala da joj je Aladin lagao o tome tko je. Veza ne bi trebala početi tako da ti partner laže. Bilo da ti laže o tome koliko ima godina, odakle je ili u koju školu ide – takve laži na početku su znakovi upozorenja.

Pepeljuga Nije ni Pepeljuga tako savršena – gledatelji tek sada pronašli dvije vrlo bitne greške u ovom crtiću

3.Ići bilo gdje s dečkom kojeg si tek upoznala
Disney princeze vole otići nasamo s dečkima koje tek upoznaju, što je jako loša ideja. Princeza Jasmin je samo skočila na Aladinov tepih, a i Aurora je pristala na druženje s nekim koga je tek upoznala i to u šumi. Kada nekoga tek upoznaš, trebala bi biti opreznija.

4.Žrtvovati sve za vezu
Ariel je jako loš primjer. Ona je za uspjeh u vezi žrtvovala sve, od svoje obitelji, preko svog glasa, do svojih prijatelja i cijelog života. Sve samo da bi oni mogli biti zajedno. Niti jedan dečko nije vrijedan toga da zbog njega moraš odustati od nečega.

5.Biti s dečkom koji je loša osoba
Volimo crtić 'Ljepotica i zvijer', ali Bella se zapravo zaljubila, i pristala biti, s nekim tko joj je oteo tatu, oteo nju i odnosio se dosta loše prema njoj. U crtiću je to prošlo, ali ako u stvarnom životu ostaneš s nekim tko se pokaže kao loša osoba, to neće završiti tako dobro i bajkovito.

6.Trebaš dečka da bi bila sretna
Ne trebaš. Kao što smo i spomenuli, ovo je poruka koju nikada ne bi trebala shvatiti ozbiljno. Ne treba ti veza ili dečko da bi bila sretna.

7.Trebaš samo čekati princa na bijelom konju – i on će se pojaviti
Ako ćeš samo biti doma i čekati da se pojavi tvoj princ, to se neće dogoditi. Nisi Aurora koja se ubola na vreteno, to je samo njoj uspjelo, spavati i odjednom puf – pojavio se princ. U stvarnosti ako želiš dečka, morat ćeš ipak nešto poduzeti – početi izlaziti, dopisivati se, upoznavati nove ljude…

Slika nije pronađena Osvoji i ti svog princa na bijelom konju: Isprobaj ovih 7 taktika osvajanja kojima se koriste Disney princeze

disney princeze Ljubavni savjeti loše poruke loši savjeti crtići

Još vijesti