Slika nije pronađena

Cijela je jedna stranica na internetu posvećena ovom istraživanju. Jedna od bitnijih stvari koje su se gledale je koliko je koji animirani film zaradio. Nakon opsežnog istraživanja, tu je odgovor na pitanje koji su Disneyevi animirani i live action filmovi najpopularniji.

Kada je u pitanju Disney, svi uvijek očekuju puno. Koliko god imali godina, svi su odrasli na Disneyjevim animiranim filmovima. Dok su neki gledali originalnu njihovu Snjeguljicu ili Uspavanu ljepoticu, novija je generacija bila luda za Potragom za Nemom. A koji je od Disneyjevih crtića najpopularniji i najuspješniji? Jedna je kompanija odlučila saznati odgovor na ovo pitanje. Pregledavali su kritike iz nekoliko različitih izvora i koliko je koji film zaradio. Disney je inače svoj prvi animirani film izdao 1937. godine i to je bila Snjeguljica i sedam patuljaka. Nakon toga su krenuli s izdavanjem crtića, a kasnije i filmova i osvojili djecu i odrasle diljem svijeta. Po ovom istraživanju, najuspješniji i najomiljeniji animirani film koji je Disney do sada izdao je Snjeguljica i sedam patuljaka.Top 5 izgleda ovako:
1. Snjeguljica
2. Fantasia
3. 101 Dalmatinac
4. Kralj lavova
1. Mary Poppins
2. Kronike iz Narnije: Lav, vještica i ormar
3. Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja
4. Pirati s Kariba:Prokletstvo Crnog bisera

5. Pinokio
Iako je Snjeguljica najuspješnija, istraživanje je pokazalo da je ipak Pinokio bio taj koji je pokupio najbolje kritike, no to mu nije bilo dovoljno da dođe na prvo mjesto.


Kada su u pitanju live action filmovi, najpopularniji u ovoj kategoriji je Mary Poppins, a top 5 najboljih live actiona izgleda ovako:
5. Knjiga o džungli

Foto: Imdb

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Toliko poveznica i zanimljivih detalja! Ove su ti sitnice o Disneyjevim klasicima sigurno promakle

Disney uklonio kontroverzne 'seks' scene iz Kralja lavova - nitko nije ni primjetio!

KVIZ: U kojem Disney klasiku bi bili glavni lik?

Istraživanje najpopularniji Snjeguljica animirani filmovi disney

Još vijesti