Slika nije pronađena

Svima su poznati Disneyjevi crtani klasici poput Male sirene, Mulan, Kralja lavova i drugih animiranih filmova. Ono što sigurno niste znali je da postoje neke činjenice koje će vam potpuno promijeniti smisao i doživljaj cijele priče. Ovo su neki od najupečatljivijih i najzanimljivijih.

Kada kao djeca, pa čak i kada smo već stariji, gledamo Disneyjeve crtiće ni ne primijetimo hrpu sitnica koje su povezane ili koje imaju skroz suprotno značenje od onog koje se čini na prvu. Ove zanimljivosti sigurno niste primijetili niti povezali dok ste uživali u omiljenim Disneyjevim crtićima.

Arielinu mamu ubio je kapetan Kuka


U Maloj sireni znamo da Ariel nema majku, ali zapravo ne otkrivamo što joj se dogodilo do trećeg filma - Mala sirena: Arielin početak. Ispada da su Arielinu mamu Atenu ubili gusari te je zbog toga nema u priči. Prema ovoj teoriji, Atenu - koja nevjerojatno sliči jednoj od sirena iz Petra Pana - ubio je sam kapetan Kuka, prenosi Index.hr.

Aladin i Jasmina pojavili su se u HerculesuNa nebu se pojavila ljubičasta zvijezda padalica u sceni u kojoj Hercules pjeva pjesmu 'Go the distance'. Kad su se Aladin i Jasmina uputili u čarobnu vožnju tepihom, u nekoliko sekundi putovali su iz zemlje u zemlju. Putovali su toliko brzo da se sa zemlje činilo kao da je riječ o zvijezdi padalici - onoj koju je Hercules ugledao.

Pozadinske priče o igračkama u "Priči o igračkama" nastale su u Andyjevoj mašti


Likovi u 'Priči o igračkama' razvijaju svoje osobine i pozadine iz načina na koji se djeca igraju njima. Woody se ne sjeća puno stvari vezanih za njegovo podrijetlo, baš kao ni Buzz. Ipak, to je tako samo zato što, kad se Andy igra s Woodyjem, on je tek 'generički kauboj'. Gospodin Potato Head i Hamm ne bi trebali biti negativci, ali oni postaju više neprijateljski raspoloženi prema Woodyju jer ih Andy čini zlobnicima kad se igra s njima. Buzz čak uči otkud je došao na temelju toga kako ga Andy i druga djeca zamišljaju kad prođu pored njega u trgovini.

Prava svrha Gastona je bila okončavanje ere tipičnog Disneyjevog princa


U devedesetima su Disneyjeve princeze počele dobivati snažnije uloge u jačim filmovima. Također su postale bolji uzori djevojčicama. U priči 'Ljepotica i zvijer' Gaston je stereotipni princ: šarmantan je i atraktivan i želi spasiti damu u nevolji. Ipak, on predstavlja i toksičnu muževnost kad se spoji s Bellom koja je pametnija i moćnija od svih princeza koje su se pojavile prije nje. Gatsonova smrt simbolizira smrt 'zgodnog princa koji spasi beskorisnu curu', kao što je to slučaj u drugim bajkama.

Građani u 'The Nightmare Before Christmas 'predstavljali su strahove


Osobe u Halloweentownu predstavljaju sve naše strahove, kao što je Noć vještica praznik za proslavu naših strahova. Što je stariji, univerzalniji i strašniji strah to je istaknutija osoba u gradu. Na primjer, Jack predstavlja smrt, najstariji i najmoćniji strah. Oogie, s druge strane, predstavlja strah od mraka i nepoznatog. On je najobičniji strah, strah bez imena.

Priča o igračkama bila je alegorija za ono što se događalo iza kulisa u animacijskom studiju


Prije snimanja 'Priče o igračkama' John Lasseter je zapravo otpušten iz Disneyja nakon što je sugerirao da se koristi računalna animacija umjesto ručno crtane animacije. Računalna animacija u tom je trenutku i dalje bila nevjerojatno nova tehnologija. Zaplet priče  vrti se oko Woodyja, tradicionalne igračke kauboja, kojoj prijeti Buzz Lightyear, nova futuristička igračka. Na kraju se njih dvoje okupljaju radi usrećivanja djece, kao i Disney i Pixar, prenosi Index.hr.

'Kralj lavova', 'Robin Hood' i 'Zootopia' su postojali u istom svemiru


Nick Wilde iz Zootopije bio je jedan od potomaka Robina Hooda, a Leodore Lionheart je bio u rodu sa Simbom, kraljem Richardom i princom Johnom. Kralj lavova bio je početak mira između 'grabežljivaca i plijena'. S vremenom su životinje evoluirale i njihov je svijet postajao sve više nalik društvu. Kralj Richard nastavio je viziju pradjeda i to je dovelo do Zootopije, gdje je Leodore, unatoč svom egu i upitnim odlukama, nastavio kao i njegovi preci prije njega.

Vodorige u 'Zvonaru crkve Notre Dame' su zapravo halucinacije


Quasimodo je zatvoren u toj kuli godinama. Ta će razina izolacije vjerojatno svakoga slomiti pa je jednog dana, u očaju, Quasimodova psiha jednostavno oživjela tri kamene vodorige na crkvi i iz njih stvorila troje otkačenih, duhovitih prijatelja.

Foto: Imdb/ Index printscreen/ YouTube

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Hoće li biti bolji ili lošiji od originala? Disney snima reboot popularnog filma 'Sam u kući'

Disney uklonio kontroverzne 'seks' scene iz Kralja lavova - nitko nije ni primjetio!

'Mala sirena' postaje film! Disney iznenadio odabirom glavne glumice za ulogu Ariel – što ti misliš?

Detalji promaklo povezanost sitnice animirani filmovi disney

Još vijesti