David Tadić

David je iskoristio društvene mreže u dobre svrhe. Organizirao je live stream šišanja kose kako bi na taj način napravio dobro djelo te donirao svoju dugu kosu nekome kome treba.

Svi koji imaju dugu kosu znaju da se nije tako lako odvojiti od nje i ošišati ju. Pogotovo kada dugu kosu nosiš godinama, kao David Tadić. On je dobio ideju da pokrene live stream na YouTubeu u kojem će skupljati donacije za Udrugu Krijesnica, a ako sakupi 500 eura, ošišat će svoju dugu kosu. Ukoliko ne znaš, Udruga Krijesnica je humanitarna udruga koja pomaže oboljelima s malignim bolestima. U prvih je 10 minuta već sakupio 100 eura! Ljudi su mu slali donacije, a priznao je i sam da nikada nije na streamu imao toliko ljudi. Uspio je doći do 500 eura, koje je donirao, a osim njih, donirao je i svoju kosu. Kako piše Jutarnji list, njegove guste pramenove dobila je njemu potpuno nepoznata djevojčica iz Zadra koja boluje od leukemije i tražila je donora za periku.

David je ispričao za Jutarnji i kako se povezao s djevojčicom kod koje je završila njegova kosa: „Obratila mi se prijateljica kad sam rekao kako bi se šišao i kazala kako poznanica od poznanice zna za nekoga kome bi ta kosa mogla otići. Ja sam od djevojčice iz Zadra bio udaljen preko tri osobe i dan danas nisam direktno povezan ni s obitelji, ni roditeljima, ni djevojčicom. Ona je tražila donora za kosu, a ja sam tada baš bio u procesu pokušavanja raščešljavanja dreadova, što je otprilike trajalo mjesec dana. Srećom, prilikom njihovog heklanja nije korištena sintetička kosa, nego samo prirodna, pa sam svaki dan svo slobodno vrijeme koristio za raščešljavanje jednog do dva, a bilo ih je više od 40. Prijateljica me povezala s djevojčicom i moji ošišani uzorci kose su poslani preko nje do obitelji u Zadru. Pokušali smo ih kontaktirati i sami, ali nažalost, roditelji su trenutno u lošoj situaciji i bili su primorani zbog liječenja svoje kćerkice otputovati u Austriju, a i nisu zainteresirani za medijsko eksponiranje. Bilo mi je jako žao zbog njezinog teškog stanja, ali rekli su mi da je jako emotivno vezana uz svoju periku i da je stalno raščešljava“.

 

 

Htio je vratiti ljudima vjeru u humanost i pokazati da se sve može kad se hoće. Trebalo je malo organizacije, ali svatko tko želi, može bez problema organizirati nešto slično!

David Tadić maturant humanitarna akcija donirao kosu akcija za pohvalu humanitarni stream

Još vijesti