Zimski kaputi

Jedna lijepa vijest danas dolazi iz Varaždina. Učenici Prve gimnazije Varaždin i ove su godine organizirali humanitarnu akciju „Jakna za drugoga“. Evo o čemu se radi i kako svi mogu pomoći.

Gimnazijalci iz Varaždina već godinama svake zime organiziraju veliku humanitarnu akciju pod nazivom „Jakna za drugoga“. Prvi su put s tom akcijom krenuli još 2017. godine, a od tada ju ponavljaju svake zime. Iznimka nije ni ova godina. Udružili su snage s Osnovnom školom Trnovec i zajedničkim snagama skupljaju jakne i ostale tople zimske predmete za one koji nemaju. Moto akcije je ostao isti još od početka: „Ako imate jaknu viška, ostavite! Ako nemate, slobodno uzmite!“.

Akcija je krenula jučer i traje sve do 10. veljače. U njoj mogu sudjelovati svi! Nije bitno jesi li učenik neke od ovih škola ili jesi li uopće učenik, i mlađi i stariji mogu sudjelovati. Svi oni koji imaju doma viška zimske jakne ili kapute, kao i čizme, mogu ih ostaviti na vješalici ispred Prve gimnazije Varaždin. Bitno je da ipak jakne koje se ostavljaju budu čiste. Džepove jakne možeš napuniti i stvarima poput rukavica, kapa ili šalova, svim onim stvarima koje će pomoći nekome tko nema da se ugrije ove zime. Isto tako, svi oni koji nemaju, mogu slobodno uzeti od tamo i ugrijati se.

Slika nije pronađena Jedan je grad u Hrvatskoj osigurao svojim maturantima besplatne pripreme za maturu

humanitarna akcija Varaždin Prva gimnazija jakna za drugoga lijepa gesta Učenici

Još vijesti