Drijemanje na satu

Ima dana kad smo umorniji i kada nam buđenje ujutro pada malo teže. Točnije, kada se nikako ne možemo razbuditi i najradije bi se naslonili malo na klupu i zažmirili dok profesorica priča. Ima nekoliko načina kako se na takve dane razbuditi.

Jutarnja nastava i jutarnja predavanja su zabavno samo onima koji su jutarnji tipovi, a svima su ostalima najveća muka ikada. Prvo treba nekako uopće ustati iz kreveta i spremiti se, a onda još treba i ostati budan dok profa priča o nečemu što te ne zanima ni 1%. Suosjećamo. Nažalost, zaspati na nastavi nije opcija, iako bismo to najradije u tom trenutku napravili. Kada ti se oči sklapaju na nastavi i ne znaš kako preživjeti još 40 minuta, posluži se nekom od ovih tehnika, one će ti pomoći da se što prije malo razbudiš.

1.Popij vode
Uvijek sa sobom imaju bočicu vode i ovo je idealna prilika da ju izvadiš i dobro si popiješ. Postoji mogućnost da si dehidrirana i da ti se zbog toga spava još više. Napiti se vode može samo pomoći, nemaš što za izgubiti ako ovo probaš. Uz to, zamoli i nekoga da malo otvori prozor da uđe svježeg zraka i da ti mozak dobije kisika. S obzirom koliko je hladno, 5 minuta će biti dovoljno da se malo osvježi prostor.

2.Traži na WC
Ne zato što moraš, nego zato da se malo rastegneš. Kada ti se spava, trebaš se malo pokrenuti i gibati kako bi se razbudila. S obzirom da ne možeš na satu samo tako ustati kada se sjediš i napraviti krug oko razreda, možeš zamoliti profu da te pusti na WC. Prošeći hodnikom, umij se hladnom vodom, malo razgibaj ruke i noge i vrati se natrag.

Studentica Jesi li se zeznula? 8 znakova koji ti govore da si upisala krivu školu ili faks

3.Natjeraj se da pišeš bilješke
Ako nećeš raditi ništa, to će te samo više uljuljkati i još će ti se više spavati. Čak i ako ti je dosadno to o čemu profa priča, hvataj bilješke. To će ti pomoći da se razbudiš i da ne zaspiš.

4.Pojedi bombon s mentolom
Koliko god čudno zvučalo, ovo navodno može pomoći. Dokazano je da okus mentola stimulira mozak i učini osobu budnijom. Vrijedi isprobati!

5.Upali svjetlo u razredu
Kada je vani oblačno i kišovito, zna biti i puno tmurnije. Iako se u razredu donekle vidi, i dalje nema baš previše svjetla. Idealna atmosfera za spavanje! Da bi se malo razbudila, upali svjetlo.

Slika nije pronađena Ne možeš se koncentrirati kad učiš? 9 načina koji će ti pomoći da ti koncentracija ne pada

spavanje na satu Škola faks dosadno spava ti se kako se razbuditi tehnike razbuđivanja brzo razbuđivanje

Još vijesti