Hermiona Granger

Ako će netko uvijek biti spreman za svaki test i za svaki sat, onda je to Hermiona. Može nam svima biti uzor. Koji su to njeni trikovi kojima se redovito koristi kako bi bila najbolja u razredu?

Hrabra, dobra i izuzetno pametna. To je Hermiona. Uvijek će nam biti jedan od najdražih likova iz Harryja Pottera, a zapravo nam svima može biti i uzor. Nakon što smo pročitali sve knjige i pogledali sve filmove (nekoliko puta), moguće je izdvojiti neka pravila učenja kojih se drži Hermiona. Osim što je super inteligentna, nije samo zbog toga najbolja učenica na svojoj godini. Ima neke trikove praćenja na nastavi i učenja koja bi svi trebali početi češće koristiti. Uložila je trud da bude toliko dobra učenica, a usput se koristila ovim savjetima.

1.Baci oko prije sata na lekciju koja slijedi
Ne moraš kao Hermiona naučiti tu lekciju unaprijed, ali možeš baciti oko što će se učiti prije nego dođe profesorica. Doći u potpunosti nepripremljena na sat nije nešto što bi Hermiona ikada napravila. Ako si na faksu, onda bi ti ovaj savjet tek mogao biti koristan, pogotovo jer neki profesori očekuju da ćeš pročitati prije materijale za taj dan.

2.Čitaj!
Njen je nos uvijek zadubljen u neku knjigu. Ne moraš čitati stvari za školu, već i knjige za slobodno vrijeme. Bilo kakvo čitanje širi tvoje horizonte i možeš naučiti nešto novo. Proširit ćeš svoje vidike i znati sitnice koje drugi ne znaju, a koje ti nekada mogu poslužiti i na nastavi. Primjerice, čitaj knjige na engleskom, tematike koja te zanima. Tako ćeš učiti jezik dok čitaš.

3.Dobra organizacija je bitna
Nema kampanjskog učenja večer prije ispitivanja. Hermiona je uvijek u toku s lekcijama koje se uče i nikada neće sve ostavljati za zadnji tren. Natjeraj se da učiš malo po malo, čak i kada ti se ne da, i bit će ti lakše par dana prije testa ili ispita. Nekada to znači i da će učiti preko praznika. Sve da bude u toku.

Slika nije pronađena Odlagala si učenje i sada imaš premalo vremena: 7 savjeta kako naučiti najviše u najmanje vremena

4.Uči s drugima
Hermiona je uvijek mozak bilo kakve avanture na koju se upute Harry, Ron i ona. Bilo da treba smućkati neki napitak ili popraviti magijom situaciju u kojoj su se pronašli. Iako ne uči direktno s njima na način da sjede zajedno za stolom, ona ih zapravo cijelo vrijeme uči nešto novo. To je super način kako i ti možeš utvrditi gradivo – učeći s drugima ili ponavljanjem s ekipom prije ispita.

5.Pazi na nastavi i sudjeluj
Slušaj profesora i diži ruku – bilo zato jer znaš odgovor, da nešto priupitaš ili da kažeš svoje mišljenje. Hermiona bi na svakom predmetu trebala imati 5 iz aktivnosti. To joj pomaže i da ju profesori zapamte kao nekoga tko ih sluša, ali i da bolje zapamti neke stvari pa kasnije mora manje vremena provesti učeći to.

Slika nije pronađena Kako NE učiti? S ovih 8 navika kod učenja moraš prestati čim prije

6.Nemoj izostajati s nastave ili bježati s nje
Bježanje s nastave i izostajanje jer ti se ne da ići taj dan nije nešto što bi Hermiona ikada napravila. Osim kada treba pomoći u borbi protiv Voldemorta ili spasiti Harryja. Bitno je pojavljivati se na satovima i predavanjima, to je trenutno tvoj „posao“ i tvoja glavna obaveza. Slušanje na satu ti može pomoći itekako puno. Čim te nema na nekom satu, bit ćeš više izgubljena.

7.Napiši zadaću odmah kad dođeš iz škole
Da bi uvijek bila što lakše u toku i što više organizirana, nemoj ostavljati obaveze za kasnije. Ne da ti se sada, ali znaš i da ti se kasnije neće dati. Najpametnije je odmah kada dođeš s nastave napisati zadaću ili napraviti bilo koji zadatak koji vam je taj dan zadao profesor.

učenje učiti Hermiona Granger harry potter uči kao hermiona kako popraviti ocjene Škola faks

Još vijesti