Učenica

Iskoristi taj zadnji razred najviše i na najbolji mogući način. Nemoj se zadubiti u knjige toliko da se zaboraviš družiti i uživati, ali nemoj otići ni u drugu krajnost. Zadnji razred srednje je za pamćenje.

Završavaš srednju! Napokon! Ostalo je još malo više od jednog polugodišta do kraja i vrijeme je da počneš uživati i stvarati uspomene. Nemoj samo uz sve zaboraviti učiti, pogotovo ako planiraš ići na državnu maturu. Iako je učenje bitno i treba biti prioritet, nemoj zapostaviti društveni život i sve aktivnosti koje zadnji razred srednje donosi. Od norijade do maturalne večeri, to su dani koje ćeš pamtiti zauvijek. Kako da ti zadnji razred srednje škole bude najbolji ikad? Na ovih ga 7 načina možeš učiniti godinom za pamćenje.

1.Zbliži se sa svojim razredom ili barem nekim ljudima iz njega
Nema šanse da ti nitko iz tvog razreda ne paše i da ti baš svi idu na živce. Ako i nemaš puno prijatelja u razredu, još to stigneš promijeniti i zbližiti se barem malo s nekima od njih. Bit će ti zabavnije i draže ići u školu. Mogla bi se iznenaditi koliko su neki ljudi super kada im daš priliku i upoznaš ih malo bolje.

2.Podruži se nekad s razredom i izvan škole
Nemoj da ti druženje s razredom bude svedeno na vrijeme koje provodite u školi. Bit će ti puno zabavnije ako nekada prihvatiš i poziv da odeš s njima negdje izvan škole. Čak i da to nije tvoj đir. Nije toliko bitno što ćete raditi, nego da se družite. To su sitnice koje ćeš pamtiti iz srednje i zbog koje će ti srednjoškolsko iskustvo biti bolje.

Mali princ i Dnevnik Anne Frank Knjige s popisa lektire koje NISU dosadne: Ovih 10 knjiga nemoj preskočiti jer bi te mogle iznenaditi

3.Postavi si ciljeve za učenje i ne ostavljaj sve za kraj
Jednako koliko je bitno da se družiš i socijaliziraš, bitno je i da ne zapostaviš učenje. Pogotovo ako planiraš na državnu maturu! Nemoj si sve ostavljati za kraj jer ćeš onda itekako biti u gabuli. Radi si plan učenja, pogotovo u onim periodima kada su testovi i ispitivanja. To će ti olakšati i motivirati te. Nema boljeg osjećaja nego kada vidiš da si upala na sve fakseve koje si stavila na listu.

4.Drži se dalje od drame
Nemoj da ti zadnji razred srednje bude obilježen dramama. Kada vidiš nekakvu dramu, napravi korak dalje od nje. Iako znamo da su drame nekada zanimljive i zabavne (pogotovo kada se ne događaju tebi), nemoj si komplicirati život s njima. To ti stvarno ne treba.

5.Oprosti ljudima i nemoj se ljutiti i zamjerati im zbog sitnica
Netko te povrijedio, naljutio…oprosti. Nemoj zaboraviti i dopustiti im da ti opet naprave isto, sada si naučila, ali se nemoj niti držati za tu ljutnju i ne puštati ju. Pogotovo ako je u pitanju neka osoba iz razreda. Na taj način više zagorčavaš život sama sebi nego toj osobi.

6.Napravi nešto što nikad nisi
Stvori neke uspomene i tako da počneš češće raditi stvari koje do sada nikada nisi. Sigurno ih ima milijun! Svaki mjesec do kraja školske godine napravi nešto što nikada nisi. Primjerice, daj sve od sebe da shvatiš jedan dio gradiva iz matematike i dobij 5! Ovo je samo jedan od primjera, a ti pronađi neke svoje.

Učenica i profesor Cura je stavila tetovažu posvećenu profesoru iz srednje: Rasplakala je i njega i ljude na internetu

7.Sudjeluj u svim aktivnostima poput norijade ili maturalne večeri
Budi na svim grupnim aktivnostima. Nemoj ih propuštati jer se bojiš da ćeš biti sama, da će ti biti dosadno ili jer to nije za tebe. Bit će ti super! To su neke stvari koje kasnije više nikada nećeš moći imati.

srednja škola zadnji razred maturanti iskoristiti zadnji razred najbolji ikad kraj srednje zabaviti se stvoriti uspomene u srednjoj

Još vijesti