Srednjoškolka

Približava ti se kraj srednje škole i vrijeme je da se počneš ponašati kao odrasla osoba. Jer to i jesi. Bilo da nastaviš studirati i ići u školu ili tražiti posao – u oba si slučaja prerasla ove djetinjaste navike.

Kraj srednje se opasno približava, a za maturante to znači KRAJ srednje škole, ovog puta više ne samo kraj razreda. Velika je to promjena u nečijem životu. Kroz srednju si sigurno prošla puno toga i promijenila se, izvana i iznutra. Malo si sigurno i odrasla! Ipak, iako govorimo u srednjoj da smo sada odrasli jer smo punoljetni, i dalje se ponašamo prilično djetinjasto. Ostalo je još malo do kraja školske godine i vrijeme je da neke djetinjaste srednjoškolske navike počneš malo po malo ostavljati iza sebe. Njima nije mjesto kasnije u tvom životu kada završiš srednju.

1.Ismijavanje drugih zbog fizičkog izgleda ili financijskog stanja
Ismijavanje drugih zbog bilo čega nije lijepo ponašanje, ali dvije stvari zbog kojih u srednjoj zadirkujemo druge su upravo ove dvije: fizički izgled i financijsko stanje, dvije stvari na koje osoba tada niti ne može utjecati. U srednjoj učenici znaju biti prilično zlobni, a ako si i ti jedna od tih osoba koje ismijavaju druge, vrijeme je da ovu ružnu naviku ostaviš iza sebe. Odrasli to ne rade, ne bi trebala ni ti.

2.Kašnjenje na nastavu jer si zaspala
Kada završiš srednju nastaviš kasniti ujutro jer si zaspala, bilo na posao ili na predavanje, to bi moglo imati i posljedice. Svima se dogodi situacija da zaborave uključiti alarm ili ga prespavaju, ali ako se ovo događa redovito, samo pokazuješ koliko si neodgovorna. U srednjoj se to još i tolerira, kasnije ne. Počni ići ranije spavati ili stavi drugačiji alarm – prespavati početak nastave ili posla nije opcija.

Maturalna večer na filmu Filmovi u kojima je maturalna večer jedna od glavnih scena: Ovih 9 će te ubaciti u mood za maturalnu

3.Davanje velike važnosti društvenim mrežama
Broj pratitelja i broj lajkova se čine tako bitni, a zapravo uopće nisu. Sve što se događa na društvenim mrežama nam je tako bitno u srednjoj, toliko da počne negativno utjecati na nas. Nekima postane bitnije da se pokažu u pravom svjetlu na Instagramu, nego u stvarnom životu. Kada izađeš iz srednje, mogla bi se iznenaditi koliko ljudima neće biti više toliko bitno tko si na društvenim mrežama. Radije radi na sebi kao osobi, nego na Instagram profilu.

4.Biranje prijatelja po popularnosti
Ne družiti se s nekim jer je to osoba koju popularni zezaju ili se družiti s nekim zato jer je popularan su totalno pogrešna mišljenja. Biranje prijatelja po popularnosti će te dovesti do toga da ćeš jednog dana shvatiti kako zapravo nemaš prave prijatelje. Prijatelje možeš birati po različitim kriterijima, a glavni je taj da imate zajedničke interese. To je li netko popularan ili ne, ne bi trebalo igrati nikakvu ulogu.

5.Ignoriranje ocjena i učenja
Ukoliko kreneš na faks nakon srednje, jedna navika koje ćeš se morati riješiti je ignoriranje ocjena i učenja jer to kao nije bitno. U srednjoj nema veze ako imaš loše ocjene, možeš to u zadnjim tjednima sve ispraviti i izvući se. Na faksu ako ostaviš sve ispite za zadnji rok nećeš ih moći riješiti i navući ćeš na sebe ogroman stres. Samo ljenčariti i provlačiti se kroz ušicu igle svaki put ovdje neće više uspijevati. Da ne spominjemo i da ćeš morati više plaćati faks ako na sljedeću godinu prenosiš puno kolegija (predmeta).

6.Davanje loših izgovora za nenapisanu zadaću ili jer nisi naučila
Možda profesori u srednjoj još toleriraju tvoje loše izgovore, kasnije ti izgovori više neće paliti. Bilo da ćeš ih koristiti na faksu ili kada se zaposliš, ako daš neki glupi izgovor, neće biti prihvaćen i snosit ćeš posljedice. Da ne pričamo da ćeš se pokazati u lošem svjetlu i kao izuzetno neodgovorna osoba. Više nema mjesta za neodgovornost, morat ćeš početi paziti na stvari na koje do sada nisi. Inače ćeš se samo osramotiti.

Slika nije pronađena Lekcije koje svi nauče do kraja srednje škole – ovih 10 ćeš se STALNO prisjećati

7.Mišljenje da je popularnost najbitnija
Biti najpopularnija osoba na faksu ili najpopularnija osoba na poslu ne postoji na način na koji postoji u srednjoj. I nikoga nije briga jesi li bila popularna u srednjoj ili ne. To je gotovo i ta ti popularnost kasnije ništa neće značiti ni vrijediti. Popularnost nije najbitnija i ne znači baš ništa. Najteže će ovo biti prihvatiti upravo onima koji su u srednjoj popularni. Uskoro ćeš počet polako i sama vidjeti da popularnost više nije bitna i da se moraš dokazati na druge načine.

8.Neorganziranost
Jedna loša navika na kojoj već sada možeš krenuti raditi i pokušati ju polako mijenjati. To što si ti neorganizirana i zbog toga ništa ne stigneš, zaboravljaš na obaveze i totalno si u kaosu postat će ti veliki problem. Do sada možda roditelji paze da si sve obavila na vrijeme, ali ako odeš na faks i preseliš se u drugi grad, nećeš se moći toliko osloniti na njih i morat ćeš sama paziti na sve i biti dobro organizirana jer ćeš inače početi imati problema. Uz to, neorganiziranost će pokazati i da si neodgovorna osoba i da još ipak nisi toliko odrasla koliko govoriš da jesi.

srednja škola Loše navike prestati do kraja srednje škole više nije kul nitko nakon srednje više ne radi maturanti kraj srednje

Još vijesti