Učenica

Srednja je škola posebno razdoblje u životu. Da, zadnji dan ćeš sigurno biti tužna što završava i jer se rastaješ sa svojim razredom, ali kada prođe neko vrijeme, zbog nekih će ti stvari biti i drago da je srednja gotova.

Još malo i za maturante stiže kraj srednje škole! Ulazite u zadnji, i posljednji ikad, tjedan srednje. Zar to ne zvuči totalno ludo? Bit će zabavno, bit će tužno, sve u jednom. Koliko god tih zadnjih dana bilo tužno, garantiramo ti da će ti vrlo brzo postati drago jer je srednja gotova. Iako srednja ima svojih čari zbog kojih će ti možda nedostajati, ima više stvari zbog kojih ti neće nedostajati. Kada te god uhvati tuga jer je gotovo, sjeti se ovih 9 stvari, njih nakon srednje više nema!

1.Profesori i učenici iz škole koji ti idu na živce
Čak i da voliš srednju, sigurno imaš nekog profesora, ili čak nekoga u razredu, tko ti je posebno trn u oku. Možda ti je ta osoba nešto napravila pa te naljutila/povrijedila ili te njena cijela pojava jednostavno iritira. Što god da je slučaj, sada ju više nećeš vidjeti. Možda čak i nikada!

2.Tjelesni svaki tjedan, dva puta tjedno
Ako si netko tko voli tjelesni, onda si u manjini. Većini je ovo prava tlaka, a pogotovo kada je prvi sat i onda ostatak dana moraš biti znojna i raščupana. Definitivno nije ugodno, još ako taj dan imaš i hrpu sati…

3.Ismijavanja
Ismijavanja završavaju sa srednjom. Učenicima je u srednjoj zabavno ismijavati sve i svakoga zbog nekih gluposti i sitnica. Kasnije toga nema, barem na taj način. I dalje ima zlobnih ljudi

Srednjoškolka Loše navike s kojima moraš prestati do kraja srednje škole – ovih 8 si prerasla

4.Provesti cijeli dan u školi i onda dođeš doma i treba učiti i pisati zadaću
Škola je zapravo obaveza za cijeli dan, od jutra do mraka. Nije dovoljno samo otići 7 sati sjediti na nastavi, već nakon toga moraš i kada dođeš doma pisati zadaću i učiti. Ako i ideš na fakultet nakon srednje, svejedno ćeš imati više vremena.

5.Nema hrane i pića na satu
Nije bitno jesi li žedna – za neke profesore to ne dolazi u obzir. Uz to, odmori su tako kratki, čak i onaj koji kao treba biti najveći. Više ti nitko nakon srednje neće moći određivati kada ćeš jesti i piti. Bilo da ideš tražiti posao i raditi ili ideš na fakultet – nisu toliko striktna pravila.

6.Pretežak ruksak
Neki nose puno stvari u ruksaku, neki baš i ne. Ipak, ima dana kada je nemoguće izbjeći težak ruksak. Uz opremu za tjelesni (druge tenisice, trenirku i majicu), uvijek moraš nositi barem nekoliko bilježnica i nekoliko knjiga i brzo se nakupi hrpa stvari.

7.Žicanje ispričnice od roditelja za dan ispita kada nisi naučila
Ako imaš stroge roditelje, onda ti za ovo sigurno uvijek treba plan i dobra ideja kako ih nagovoriti. Jednostavno ne želiš taj dan u školu, ali oni ne razumiju. Nema više stresa oko toga nakon srednje.

He's All That Stvari koje više nisu bitne nakon kraja srednje škole: Ovih 8 se samo u srednjoj čine JAKO važne

8.Traženje dopuštenja da ideš na wc
Ovo je toliko glupo, ali u većini srednjih škola postoji pravilo da moraš tražiti dopuštenje od profesora da bi mogla na WC. Ima i onih profesora koji će ti reći „ne“, što je malo nezgodno ako primjerice imaš mengu. Ovo je pravilo samo u srednjoj i kada ju jednom završiš, ostaje u tvojoj prošlosti zauvijek.

9.Natjecanje u popularnosti
Nekada se čini kao da je srednja škola zapravo natjecanje u popularnosti. Učenje pada u drugi plan. Popularnost je najbitnija i oni koji su popularni su posebni. Naravno da to zapravo nije istina i kako završi srednja, tako će ti postati jasno da je to natjecanje u popularnosti nešto totalno nebitno i da ne igra nikakvu ulogu u životu. Kasnije toga više nema.

srednja škola kraj srednje maturanti neće nedostajati stvari koje nitko ne voli u srednjoj

Još vijesti