Slika nije pronađena
Pripremi kokice, pokoju maramicu, neko fino piće, zavali se u kauč i uživaj! Donosimo ti popis serija uz koje će ti Halloween proći u tren oka.

Upozorenje: ove serije preporučujemo samo najhrabrijima!

1. Bates Motel

Serija je prequel filma 'Psiho' iz 1960., a prikazuje život Normana Batesa i njegove majke Norme prije događaja koji su prikazani u Hitchcockovom filmu... Započinje smrću Normina muža, nakon čega ona kupuje motel na priobalju Oregona i započinje novi život s Normanom. Svaka epizoda traje 45 minuta, a snimljeno ih je ukupno 50 i to u pet sezona – od 2013. do 2017. godine. Pogledaj ih ako se usudiš!2. Stranger Things

Vjerujemo da već znate radnju jedne od najgledanijih serija današnjice, ali ako ne znate evo ukratko: radnja prikazuje grupu dječaka čiji prijatelj nestane kada se vraćao kući s druženja. Nitko ga ne može pronaći, a da je živ jedino vjeruje njegova mama. Nakon nekog vremena počnu se događati skroz čudne stvari te se pojavljuje djevojčica Eleven... Sada je u tijeku snimanje treće sezone, a premijerno emitiranje se očekuje tek iduće godine.


3. The Haunting of Hill House

Riječ je o obiteljskoj horor drami, a sve o njoj pronađi u članku 'Nova horor serija sa savršenom ocjenom – još nije ni izašla, a već ledi krv u žilama!'. Najnoviji hit među hororljupcima koji moraš pogledati!


4. Američka horor priča: Kuća ubojstava (American Horror Story: Murder House)
Iako se premijerno prikazivala od 2011. do 2013. godine, ova priča ne zastarijeva. Nominirana je za brojne nagrade i dobila odlične kritike gledatelja. Radnja se vrti oko obitelji Harmon koja se useljava u novu kuću, nesvjesna činjenice da je ona opsjednuta duhovima. Brrr!


5. Živi mrtvaci (The Walking Dead)

Počela se emitirati još 2010. i još traje! Temeljena je na seriji stripova, a glavni lik je šerif Rick koji se nakon ranjavanja budi iz kome i nađe u apokaliptičnom svijetu kojim dominiraju zombiji... Deveta sezona se počela prikazivati 7. listopada u Americi na AMC-u, a najavljeno je da bi u njoj Rick mogao umrijeti...

6. Dark

Još jedna Netflixova serija, no ova je prva snimljena na njemačkom jeziku! Zovi ju 'Stranger Things za starije' (ali svi znamo da dobar horor ne poznaje dobne granice). Nakon što dvoje djece nestane u malom gradiću, kreće potraga u kojoj se puno otkriva o životima građana...


7. Channel Zero

Jedna od najboljih creepypasta priča, čija je radnja vezana uz misteriozan dječji TV program iz osamdesetih i sumnju da isti uzrokuje pojavu zastrašujućih događaja i u stvarnom svijetu. Snima se od 2016. godine i do sada su snimljene 24 epizode u četiri sezone. Sve o toj seriji pronađi ovdje.


8. Black Mirror (Crno zrcalo)

Iako je ovo primarno SF serija, sadrži i elemente horora. Promatra moderno društvo, posebno u odnosu na neočekivane učinke novih tehnologija. Na Netflixu se prikazuje od 2016. godine. Do sada je snimljeno pet sezona, 23 epizode, a svaka traje po sat vremena.


Foto: FX/YouTube/Pexels

M.Z.

Provjeri još...

Nova horor serija sa savršenom ocjenom – još nije ni izašla, a već ledi krv u žilama!

Novi horor uskoro u kinima – nastavak filma 'Prizivanje zla' je na top listi najstrašnijih filmova

Film godine ujedno je i najstrašniji nakon 'Egzorcista' – MUST WATCH za fanove dobrog horora!

horor scary TV serije halloween strašno

Još vijesti