Slika nije pronađena

Nakon slatkih ljubavnih filmova koji su najavljeni da dolaze ove godine, vrijeme je za jedan film nakon kojeg sigurno nećeš moći spavati s ugašenim svjetlom.

Serijal jezivih i strašnih priča ukrašenih još strašnijim ilustracijama postojao je do sada u obliku knjige pod nazivom 'Scary Stories to Tell in the Dark', a sada se pretvara i u film. Knjige Alvina Schwartza nisu nikako standardne priče kakve se čitaju prije spavanja – jer nakon njih nema spavanja. Ovaj je autor izdao nekoliko knjiga koje se sastoje od 20+ individualnih horor priča. Ove su knjige toliko strašne da su 1990.-ih bile izbačene iz škola i knjižnica diljem SAD-a. Sastoje se od hrpe narodnih priča koje obiluju jezivim bićima i događajima. Knjige nažalost nisu prevedene na hrvatski, ali uskoro ćete ih moći pogledati u obliku filma.


Izašao je trailer koji najavljuje da nas očekuje strašno ljeto. Bit će baziran na nekoliko priča iz serijala knjiga Alvina Schwartza koje će biti spojene u jedan super horor. Trailer pokazuje da će u središtu priče biti grupica prijatelja koja naleti na jezivu knjigu koja pripada misterioznoj djevojci pod imenom Sarah. Kada je otvore, nesvjesno puste iz nje zlo koje se spusti nad njihov mali gradić.

Producent filma je Guillermo del Toro i režiser André Øvredal, dvojac koji obećava da ljubitelji horor filmova neće ostati razočarani. Iz knjige su uzeli 4 priče, koje nemaju veze jedna s drugom, a sve su jednako strašne.
'The Big Toe' (Palac) prva je priča iz Schwartzovih knjiga, a radi se o dječaku koji u svom vrtu pronađe veliki nožni prst kako strši iz zemlje. Izvuče ga iz zemlje te odnese majci da ga skuha. Nakon što ga pojede, iz sna ga probudi strašan glas s pitanjem 'Gdje je moj prst?'


Druga priča je nazvana 'Red spot' (Crveni prišt) i to je jedna od najstrašnijih narodnih priča koju je on uvrstio u svoje knjige. Ovdje se radi o djevojci kojoj se dok spava pauk uvuče u obraz, a sljedeće jutro primijeti veliki crveni prišt na svom obrazu koji je sve veći i veći.

Priča 'The Dream' (San) prava je horor priča u kojoj glavnu ulogu ima žena blijedog lica, crnih očiju i duge crne kose. Nakon što se ta žena pojavi u snu jedne umjetnice i pokaže joj ukletu kuću, ona krene u potragu za njom.

Zadnja priča koja će se pojaviti u filmu je 'Harold', a radi se o strašilu od sjena koje su složila dva farmera, a koje oživi. I logično, priča dalje ne ide u korist ove dvojice farmera.

Kako će sve ove priče biti povezane i što se događa dalje u svakoj od njih, saznat će se u kolovozu, kada ovaj film dolazi u kina.

Foto: Imdb/ YouTube


M.T.

Pogledajte još:

Najstrašnija horor serija se vraća na Netflix i donosi skroz novu priču!

KVIZ: Koji si zlikovac iz popularnih novih horora?

Nova serija je prozvana 'najjezivijom ikad', a nije u žanru horora – usudite li se pogledati ju?

kino scary stories to tell in the dark horor strašno film

Još vijesti