Slika nije pronađena

Došlo je napokon i vrijeme za odmor od svakodnevnih školskih obaveza i učenja. Božićni blagdani su nam pred vratima, a svoju budilicu možeš slobodno zaboraviti na neko vrijeme jer pred tobom su dani kada se ne treba rano ustati.

Praznici su stigli i treba ih dobro iskoristiti, a kako bi svoje slobodno vrijeme dobro organizirali, potrebno je malo planirati.

Naravno, slobodni dani su tu da bi ti priuštili zasluženi odmor i zato prije nego što složiš raspored za obaveze, kreni s onim koji je zadužen za opuštanje i zabavu.


Vrijeme blagdana idealno je za druženje s prijateljima i izlaske i zato se oboružaj pozitivnom energijom i s puno dobrih vibracija. Sigurno i u tvom gradu postoje razni sadržaji koje možeš raditi zajedno s frendovima kao što su npr. kreativne radionice u sklopu otvorenih učilišta ili organizirane sportske aktivnosti.

U Zagrebu se npr. radnim danima od 27. prosinca 2012. do 12. siječnja 2013. godine za učenike osnovnih i srednjih škola grada organizira već dobro znani sportski program 'Odmorko' u sklopu kojeg možeš besplatno klizati, plivati, rolati i još mnogo toga.

Također, u raznim kulturnim centrima postoje organizirani sadržaji za zabavu pa slobodno provjeri  je li možda koji baš po tvom ukusu.

Ponuda filmova u ovo vrijeme je vrlo raznolika pa tako možeš nadoknaditi propušteno, okupiti društvo i organizirati izlazak u kino.


Dok traju praznici pokušaj nanovo skupiti energiju i pripremiti se za nove školske izazove. Uživaj u slobodi koju ti pružaju, a u prvom dijelu praznika samo uživaj i zaboravi na gradivo.

Nakon što dobro odmoriš svoju glavicu od učenja i štrebanja, u drugom dijelu praznika možeš vidjeti koliko školskih zadataka moraš obaviti te napraviti raspored kako bi ih na vrijeme završila. Možda je riječ o lektiri ili jednostavno trebaš dodatno utvrditi pojedino gradivo, u svakom slučaju dobro je sve zadatke staviti na papir te isplanirati koliko vremena ti treba kako bi ih ispunila na vrijeme.

Uradi sam/a: Snježna kugla, božićni ukrasi, balzami za usne...

Mi ti također želimo da ti ovi praznici budu najljepši i da ti proteknu u dobrom raspoloženju. Uživajte te veselo i bezbrižno uđite u novu 2013. godinu. Kako bi i s drugima podijelili svoje planove ili im čak dali kakvu novu ideju reci nam koji su tvoji planovi za praznike i kako najradije provodiš svoje slobodno vrijeme?

Sretno i puno lijepih želja!

Sonja Curi
Foto: Photoxpress.com

praznici Odmor Škola

Još vijesti