Slika nije pronađena

Ove godine je došla velika promjena u osnovne i srednje škole, neće svi učenici imati praznike u isto vrijeme, a koji od 4 modela je odabrala vaša škola i kada ćete na praznike?

Nova je školska godina počela jučer, a ako ste i vi jedni od onih koji već razmišljaju o tome kada će praznici, ovdje na jednom mjestu možete vidjeti kada vam slijedi novi odmor. Nastavna godina ove godine završava 17. lipnja, odnosno 22. svibnja 2020. godine za učenike završnih razreda srednje škole. Prvo polugodište trajat će to 20. prosinca, a drugo počinje prvog radnog dana nakon isteka zimskih praznika.

via GIPHY


A kada će i koliko će trajati zimski, proljetni i jesenski praznici? Postoje 4 opcije (s time da jednu od njih nijedna županija nije odabrala), a ovisno o tome u kojoj županiji ideš u školu, evo kada ćeš imati praznike:

1. opcija
Zimski praznici
za ovu skupinu učenika trajat će od 23. prosinca do 13. siječnja, a proljetni praznici od 10. do 20. travnja. To se odnosi na učenike iz Zagrebačke županije i Grada Zagreba, Koprivničko-križevačke županije, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije

2. opcija

Ovi će učenici imati i jesenske praznike koji će trajati od 29. listopada do 4. studenog, a zimski im počinju 23. prosinca i traju do 13. siječnja. Proljetni će praznici početi 9. travnja, a završiti 14. travnja. Grad Đurđevac je jedini koji je odabrao ovaj model za svoje učenike.


via GIPHY


3. opcija

I u ovom modelu postoje jesenski praznici koji počinju 30. listopada, a završavaju 4. studenog, a razlikuje se od ostalih po tome što su zimski praznici u dva dijela. Prvi dio zimskih praznika tako traje od 23. prosinca do 7. siječnja, a drugi dio zimskih praznika slijedi od 24. veljače do 2. ožujka. Tu su i proljetni praznici od 9. travnja do 14. travnja. Županije čiji će učenici ići u ovim terminima na praznike su: Krapinsko-zagorska, Sisačko moslavačka, Karlovačka, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Zadarska, Šibensko-kninska, Istarska i Međimurska županija.

Foto: Shutterstock/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

S novom školskom godinom dolaze i nova pravila – mijenjaju se zaključivanje ocjena i provjere znanja

U ovoj srednjoj školi učenici moraju plaćati da bi uopće bili na nastavi! Hoćete uskoro i vi dobiti uplatnicu?

Trebaš se javiti profesoru iz škole ili poslodavcu za praksu? Otkrij kako im ispravno napisati i poslati e-mail

Škola Učenici Odmor praznici Školska godina 2019./2020.

Još vijesti