Slika nije pronađena

Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2017./2018. donijelo je resorno ministarstvo (Ministarstvo znanosti i obrazovanja) još tijekom lipnja prošle godine, a dostupna je na ovom linku.Ukratko, u odmoru ćeš moći uživati skroz do 15. siječnja, što nikako nije loše, jer si tek na polovici! No, do iduće prilike za odmor ćeš se zatim morati strpjeti skoro dva i pol mjeseci. Do tada ćeš nažalost spavati duže samo vikendima.

Tek 29. ožujka je Veliki četvrtak i tada počinje proljetni odmor u trajanju od deset dana, a u školske klupe se vraćaš 9. travnja. Zatim Prvi maj (međunarodni praznik rada) pada u utorak, pa Tijelovo (31. svibnja) u četvrtak, ali za sada nema naznaka o spajanju tih praznika s vikendima.


Kraj nastave je zakazan za 15. lipnja za većinu učenika, osim za maturante koji će se sa školom oprostiti dosta ranije, 22. svibnja.

I iako ćeš ti već odmarati – imamo dobre vijesti za tvoje mame, tate i ostale radne ljude oko tebe – 22. lipnja (Dan antifašističke borbe) i 25. lipnja (Dan državnosti) padaju u petak i ponedjeljak, pa slobodno isplanirajte neki obiteljski odmor.

via GIPHY


A do tada – samo marljivo!

Foto: Ucenici.com/Visual Hunt/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Važni datumi za buduće maturante – objavljen kalendar polaganja ispita državne mature za sljedeću godinu

Objavljen raspored za sljedeću školsku godinu: kada su zimski, a kada proljetni praznici?

Stroga pravila – hrvatskim učenicima zbog korištenja mobitela u školi prijeti ukor

Škola Odmor praznici raspored nastava Školska godina

Još vijesti