Kupanje u moru

Još malo i stiže nam kraj ljeta. Ulazimo u posljednjih mjesec dana praznika i odmora. Bez panike! Imaš još dosta vremena za odmoriti se i pripremiti za novu školsku godinu. Da nešto ne zaboraviš, donosimo ti listu najbitnijih stvari koje stigneš odraditi.

Stigneš još iskoristiti ljeto, zabaviti se, imati glow up i pripremiti se za nadolazeću školsku godinu! Mjesec dana zvuči malo, ali se stigne bez problema svašta obaviti. Zato nemoj paničariti ako ti ljeto do sada nije išlo kako si planirala ili nisi stigla odraditi sve što si zamislila. Da bi školu dočekala spremna i odmorna, ali i s puno lijepih ljetnih uspomena, donosimo ti listu od 14 stvari koje će ti pomoći pripremiti se za školu, a koje ne bi bilo loše odraditi u ovih zadnjih mjesec dana (ako već nisi). Pa krenimo!

1.Pribavi bilježnice i sav školski pribor koji ti nedostaje
Nabavka knjiga je dosadna, ali biranje bilježnica, kemijskih i gumica je zabavno! Pogledaj što imaš od prošle godine, što ti treba i počni gledati ponudu po dućanima.

2.Napravi čišćenje ormara
Pogledaj i kakvo ti je stanje u ormaru. Izvadi svu odjeću van i prođi ju komad po komad te izbaci sve što je premalo/preveliko, uništeno ili nisi već par godina nosila. Kad to sve izbaciš, najbolje ćeš vidjeti s koliko odjeće zapravo raspolažeš.

3.Otiđi s frendicama na izlet
Bilo da ste već bile negdje zajedno ili ne, stignete i otići na mali izlet. Jednodnevno druženje u nekom drugom gradu – pa makar to bio i neki obližnji grad! Vrijeme je za ženski izlet!

4.Napiši si ciljeve za ovu školsku godinu
Ne treba ih biti hrpa! Pet ili deset ciljeva je dosta. Neki se mogu odnositi na školu i tvoja očekivanja od sebe same, a neki na tvoje društvo i provođenje slobodnog vremena.

Freaky Friday Filmska lektira: Ne možeš izaći iz teen godina bez da pogledaš ovih 12 filmova

5.Isprintaj najbolje fotke koje si pofotkala ovo ljeto
Sigurno na mobu imaš hrpu fotki od ovog ljeta. Izdvoji najbolje i odnesi ih isprintati ili razviti da ti ostane uspomena. Možeš ih zalijepiti na kolaž ili staviti na pano u sobi.

6.Pospremi radni stolić
Radni ti se stolić tijekom ljeta sigurno pretvorio u skladište za razne druge stvari. Nije ti trebao i to je okej. No, dolazi uskoro opet ono vrijeme kada će ti trebati. Prije nego krene škola, riješi i ovaj zadatak – očisti i pospremi stolić da bude spreman.

7.Napravi onu jednu stvar koju cijelo ljeto odgađaš
Što god to bilo u tvom slučaju! Bilo da se radi o nekoj obavezi ili nečemu zabavnom što si htjela napraviti, ali eto još nisi. Sada je prilika!

8.Osvježi svoj izgled
Nova školska godina, nova ti! Još stigneš imati i glow up! Promijeni frizuru, kupi neku novu odjeću, nauči crtati pjegice sa šminkom, kreni vježbati ili pronađi svoju skincare rutinu koja odgovara tvom licu.

9.Počni popravljati svoj ritam spavanja
Preko ljeta se lako dogodi da počnemo ići spavati u kasne jutarnje sate i onda spavamo do ručka. Nije lako prebaciti se na ranije buđenje i ranije odlaske na spavanje. Kreni već sada malo po malo pomicati odlaske na spavanje na neko normalnije vrijeme.

Ljeto Ljeto prije odlaska na fakultet: Bucket lista s 12 aktivnosti za iskoristiti ljeto do maksimuma

10.Pronađi inspiraciju za nove frizure koje možeš raditi
Instagram ili TikTok mogu biti savršeno mjesto za pronaći inspiraciju za neke nove frizure. Umjesto da imaš samo raspuštenu kosu ili običan rep, pronađi neke nove jednostavne ideje. I ovo može biti dio tvog glow up-a!

11.Javi se dečku koji ti se sviđa
Nisi imala ljetnu romansu? Još stigneš! Javi se onom dečku koji ti se sviđa. Sigurno imaš njegov Instagram. Ne možeš ništa izgubiti!

12.Otiđi negdje sama
U shopping, u kino, na kavu… nemoj se bojati ići negdje sama, a ljeto iskoristi tako i da koji dan provedeš u vlastitom društvu i izvedeš samu sebe van! Moglo bi ti ovo biti novo kul iskustvo da dokažeš sama sebi da možeš sve

13.Odi se okupati
Na more, na rijeku, na jezero ili na bazen! Možda trenutno vrijeme nije idealno, ali neće cijeli kolovoz biti oblačno i kišovito. Iskoristi još koji dan da se isplivaš! Čak i da je malo oblačno – i dalje je toplo.

14.Dogovaraj izlaske
Treba se polako pripremati za novu školsku godinu, ali treba se i zabaviti. Nemoj samo sjediti doma i gledati serije. Javi se ljudima i dogovori izlazak ili druženje. Što onda ako se ti trebaš prva javiti? Nije to tako strašno!

Bucket lista Ljeto ljetna lista prije početka školske godine aktivnosti za ljetne praznike za kolovoz praznici Škola što raditi zadnjih mjesec dana priprema za školu

Još vijesti