Slika nije pronađena
Danas, 12. srpnja, u 9 sati objavljeni su rezultati ispita državne mature provedenih u ljetnome roku školske godine 2016./2017 na internetskim stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO). Rok za prigovore na objavljene rezultate trajat će točno 48 sati od objave – do 14. srpnja u 9 sati.

Konačni rezultati bit će objavljeni 17. srpnja u podne.

Zanimljivi su i podaci o ukupnom broju prijava ispita po predmetima – većina se odlučila za polaganje više razine hrvatskog jezika (23.259 učenika, dok je nižu prijavilo 10.223 učenika), a kod matematike je obrnuta situacija – osnovnu razinu prijavilo je 22.155 učenika, a višu 12.131 učenik.
Među stranim jezicima, očekivano je najpopularniji engleski jezik i to viša razina, a slijedi njemački kojeg je većina ipak odabrala polagati na osnovnoj razini.
Od izbornih predmeta, najpopularnija je ove godine bila fizika, zatim biologija, pa politika i gospodarstvo, psihologija, kemija i informatika. Na sve ostale predmete ukupan broj prijava je manji od dvije tisuće.Nas zanima hoćeš li se žaliti na rezultate (a sigurno zanima i tebe koliko će tvojih kolega podnijeti prigovor, priznaj), pa te molimo da ispuniš anketu u nastavku članka.
Loading...

Foto: Pixabay

M.Z. / NCVVO

Pročitajte još:

Zadaci koje nismo očekivali, frka u Splitu i kaos na Fejsu - državna matura iz perspektive maturantice

Savjeti kako do uspjeha prilikom učenja i polaganja najtežeg ispita do sada

Državna matura sve bliže – jeste li već krenuli s pripremama?

rezultati školska godina 2016./2017. ispiti Državna Matura NCVVO ljetni rok