Slika nije pronađena

Državna matura nije šala. Osim što će ti ona odrediti tijek daljnjeg obrazovanja, isto tako ima i posljedice za one koji se malo zezaju s prijavljivanjem ispita. Postojao je rok unutar kojeg su se ispiti mogli prijaviti i odjaviti, a evo zašto trebaš izaći na sve koje si prijavila.

Postoje opravdane situacije kada netko ne može izaći na ispit državne mature koji je prijavio, i to je tada u redu, ali neopravdani razlozi bit će kažnjeni. Ne doći zato što si se ipak predomislila i shvatila da ti taj ispit iz državne mature ne treba za željeni fakultet ili nisi stigla naučiti sve, nisu opravdani razlozi. Kao niti to da si zaspala – još jedan neopravdan razlog.

pisanje testa Na državnu maturu iz Hrvatskog jezika stiže nekoliko velikih promjena

Nitko ne voli čitati pravilnike i zakone i zato ti je možda ovaj detalj promaknuo. Ne dolazak na prijavljeni ispit iz državne mature se plaća. Po tome je i bolje doći, napisati dvije riječi i otići nego ne doći uopće. Sigurno nećeš čitati Pravilnik o državnoj maturi, ali on postoji. I po njemu, svatko tko nije odjavio ispit, a nije se na njemu niti pojavio i za to nema opravdani razlog, morat će platiti 175 kuna po ispitu.

Nije velika svota, ali zašto dati te novce NCVVO-u, kada ih možeš imati za izlazak u subotu ili što god drugo? Sve je bolje od dati ih NCVOO-o za ovakvu glupost. Zato dobro pogledaj koje si sve ispite prijavila i pobrini se da dođeš na njih, čak iako u međuvremenu shvatiš da ti ne trebaju ili da ništa od toga. A uostalom, nikada ne znaš. Možda ga čak i prođeš jer si naučila više nego što misliš!

Slika nije pronađena Koje su fakultete upisali maturanti s najboljim rezultatima na maturi? Radi se o 3 teška fakulteta

Državna Matura ispiti što ako ne dođeš kazna za izostanak Pravilnik o državnoj maturi

Još vijesti