Slika nije pronađena

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018., dana 26. lipnja 2017. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata istoga dana.

Prijave obrazovnih programa trajat će do 10. srpnja 2017. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 2. srpnja 2017.Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 10. srpnja 2017. godine.

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji 'Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju! - Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše', piše na upisi.hr.

Kako prijaviti obrazovne programe i osnovne informacije o predstojećim događajima u sustavu pogledajte u videu.Foto: Pixabay

I.I./https://www.upisi.hr/upisi/

Pročitajte još:

[UPISI U SREDNJE ŠKOLE] Važni datumi - sve što moraš znati ako ove godine krećeš u srednju

Osnovnoškolci – pripazite! Ako upisujete gimnaziju, bit će vam teško pronaći posao

Dostupni su stari testovi – instaliraj aplikaciju koja pomaže u pripremama za Državnu maturu

Škola Upis prijava Srednja osmaši