Slika nije pronađena
Upravo je objavljen natječaj za dodjelu stipencija učenicima za ovu školsku godinu. Cijeli tekst natječaja dostupan je ovdje.

Raspisao ga je Grad Zagreb i prijave će se primati točno 15 dana, počevši s 26. rujna. Popunjen obrazac molbe, zajedno s rodnim listom, domovnicom, uvjerenjem o prebivalištu, potvrdom o upisu u srednju školu ove školske godine, svjedodžbama završenih razreda srednje škole, dokazima o sudjelovanju na državnim i međunarodnim natjecanjima (ili drugim priznanjima ili nagradama) i životopisom, potrebno je dostaviti na adresu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, 10000 Zagreb, Ilica 25, s naznakom 'za Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba učenicima' ili predati na istu adresu u sobama 49 i 55, III. kat, odnosno u pisarnici, prizemlje.

via GIPHY


Pravo sudjelovanja na natječaju, kako piše na stranicama Grada, imaju oni učenici koji ispunjavaju ove uvjete:
- da nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali razred u srednjoj školi;
- da su redovni učenici trećeg ili višeg razreda srednje škole u Gradu Zagrebu odnosno Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici i da su završili prethodne razrede srednje škole u Gradu Zagrebu, odnosno Velikoj Gorici s odličnim uspjehom;
- da imaju neprekidno prebivalište u Gradu Zagrebu najmanje jednu godinu prije objave natječaja;
- da su državljani Republike Hrvatske;
- da nisu navršili 21. godinu života.Stipendija Grada Zagreba dodjeljuje se za godinu dana (12 mjeseci), počevši od 1. rujna i iznosi 40% prosječne neto plaće u Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza (cca 2700 kuna).

Gradonačelnik će dodijeliti najviše osamdeset stipendija, a tko će biti sretni dobitnici saznat ćemo na oglasnim pločama područnih ureda Gradske uprave i web stranici Grada Zagreba u roku od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje molbi.

Sretno!

Foto: Shutterstock/Giphy/Arhiva

M.Z. / Grad Zagreb


Pročitajte još:

Rasturaš u školi, baviš se sportom, imaš hrpu izvannastavnih aktivnosti? Prijavi se za stipendiju!

Objavljeni rezultati ispita državne mature – hoćeš li podnijeti prigovor?

Važni datumi za buduće maturante – objavljen kalendar polaganja ispita državne mature za sljedeću godinu

Škola Učenici prijava Srednja natječaj razred stipendija objava Grad Zagreb

Još vijesti