Slika nije pronađena

Nedavno smo pisali o tome (pročitaj ovdje) kako postoje zanimanja srednjoškolaca koja se sve manje (ili uopće ne) upisuju. Problem je prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva, koje je odlučilo odvojiti čak 18 milijuna kuna kako bi stipendirali učenike deficitarnih zanimanja!Ipak, čak i ako se ne školuješ za jedno od tih zanimanja, postoji šansa da dobiješ stipendiju ako je tvoje zanimanje proglašeno deficitarnim od strane područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.


Cijeli natječaj možeš detaljno pročitati ovdje, no ono najbitnije ti donosimo mi!

Za stipendiju se mogu prijaviti svi oni koji se školuju za zanimanja autolakirera, autolimara, automehatroničara, bravara, dimnjačara, elektroinstalatera, fasadera, galanterista, instalatera grijanja i klimatizacije, limara, instalatera kućnih instalacija, konobara, krojača, krovopokrivača, kuhara, mesara, obućara, pekara, plinoinstalatera, slastičara, soboslikara-ličilaca, stolara, strojobravara, tesara, tokara, vodoinstalatera i zidara.

via GIPHY


Prijave su se otvorile prije 11 dana, točnije prvog rujna, a možeš se prijaviti sve dok fond ne bude ispražnjen, o čemu će se Ministarstvo oglasiti na službenim stranicama.

Prijavu možeš pronaći ovdje, te ju onda sa svom potrebnom dokumentacijom šalješ na sljedeću adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA
„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“
Ulica grada Vukovara 78
10000 ZAGREB
Sigurni smo da će se puno vas usrećiti s ovom stipendijom, s obzirom na to da se radi o devet tisuća kuna kako se stipendija prima cijelu godinu!
Također se nadamo da će se sada napokon i ova deficitarna zanimanja malo podignuti te biti donekle zanimljivija učenicima. Na tržištu je potražnja velika, a šansu za svoje novce imaš već u srednjoj ako uspiješ uloviti ovu stipendiju!

via GIPHY


Držimo fige svima!

Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

Dobro plaćena zanimanja nikoga ne zanimaju – u ovih pet smjerova nije upisan nijedan učenik

Sve manje čitamo, a sve više tipkamo – hrvatski srednjoškolci preuzimaju navike američkih kolega?!

Projekt e-Škole ide dalje – evo kakve promjene u skoroj budućnosti donosi u sve škole u Hrvatskoj

Srednja Škola državna stipendija