Slika nije pronađena

Tendencija okupljanja na društvenim mrežama i odupiranja zlu i nepravdi još se produbila nakon masakra u Manchesteru na koncertu Ariane Grade. Pjevačica je realnost učinila ljepšom svojom reakcijom na bombaški napad, ali bilo je i onih manje poznatih heroja. Oni su širili poruku jedinstva, (samo)poštovanja i vrijednosti svakog pojedinca.

1. Recipes for Self Love

Ima preko 68 tisuća pratitelja i širi pozitivu svijetom – poučne rečenice ukombinirane su s prekrasnom grafikom u postove kroz koje možemo skrolati danima i godinama. Zaprati ga jer promovira prave vrijednosti!


2. Ohareeba

Areeba Siddique će ti na svojem Instagram profilu dokazati da nisu svi muslimani nasilni i 'zločesti' makar se u posljednje vrijeme stvara takva medijska slika. Areeba je blogerica i umjetnica iz Pakistana i naša je vječna inspiracija.


3. Herstory

Profil posvećen lezbijskoj kulturi, pop i visokoj kulturi, naročito onoj nastaloj u 19. i 20. stoljeću. Donosi povijesne činjenice o borbi žena i LGBTQ skupina za prava pa može koristiti svima onima koji žele znati više.


4. Tabú

Iako ima samo 2500 followera, ovaj profil uspješno razbija razblude i govori o tabu temama – predstavlja političke fraze na novi način, uz puno boja i umjetničke interpretacije. Česta tema je seks.


5. Toni the Tampon

Toni je simpatičan tampon s 'googly' očima koji nas podsjeća da menstracije nisu samo problem žena. Ovaj profil vodi aktivist Cass Clemmer i donosi zabavne avanture tampona kojem je unio život. Ima više od pet i pol tisuća pratitelja i voditelj je kampanje 'Periods Are Not Just For Women'.


6. HeyShalice

Iza ovog profila stoji Shalice Ader, YouTuberica i influencerica koja se bori s gubitkom kose. Ona nam podiže moral svakodnevno na svojem profilu koji je prepun pozitivnih poruka.


7. Bymariandrew

Umjetnica Mari Andrew radi prekrasne šarene skečeve koji najbolje opisuju sve naše osjećaje i sva naša stanja (a ima ih fkt puno). Podsjeća nas na važnost mentalnog zdravlja i pomaže nam u rješavanju ljubavnih problema.


Imaš li i ti nekog svojeg favorita s Instagrama? Javi nam svoj izbor na Facebook portala Teen385 i pomogni nam sastaviti hrvatsku top listu instagramera koji ljepšom čine našu domovinu!

Foto: Instagram/Pixabay

M.Z.

Pročitajte još:

Ovo su najlajkanije fotke na Instagramu u 2017. - jesi li i ti stisnula LIKE?

Instagram profili za sve koji vole lijepo - slažeš li se da je ovo jednostavno zarazno?

Najpopularnija fotka na Instagramu VS. najpopularniji Tweet - znate li tko ih je objavio?

svijet instagrameri profili instagram feel good

Još vijesti