Slika nije pronađena

Stručnjaci su iznenađeni ovim pronalaskom! 12-godišnjakinja je napisala kratku poruku, stavila ju i bocu i bacila u more prije nego što je Titanic naletio na ledenjak i potonuo. Nije bilo sigurno da će se poruka uopće moći pročitati, ali ostala je sačuvana.

Ako se boca dobro zatvori, možeš bez problema staviti u nju poruku napisanu na papiru i baciti u vodu, bez straha da će joj se išta dogoditi. Mathilda Lefebvre je bila 12-godišnja putnica na Titanicu, putnica treće klase ovog najpoznatijeg broda na svijetu. Titanic je potonuo 15. travnja, a poruka koju je Mathilde poslala nosi na sebi datum od 13. travnja, nekoliko dana prije potonuća. Stručnjaci su na osnovu onoga što je napisala u poruci uspjeli doći do svih ovih informacija, a poruka koju je napisala glasi: 'Bacam ovu bocu u more usred Atlantika. Za par dana trebamo stići u New York. Ako je itko nađe, neka se javi obitelji Lefebvre u Liévin.', kako navodi The Sun.

Djevojčica niti njena obitelj s kojom je bila na Titanicu nisu viđeni nakon potonuća što upućuje na to da ipak nisu uspjeli preživjeti. Ali poruka u boci je, i to dugačkih 105 godina. Sada je izronila na plaži u Kanadi. Znanstvenici još uvijek nisu 100% sigurni je li ovo autentično ili se netko samo dobro našalio, ali po izgledu poruke i informacijama koje nudi, postoji šansa da je prava. Kada su istražili izgled boce u kojoj je bila poruka, sve ukazuje na to da je autentična, a čak su pratili i strujanja oceana kako bi se utvrdilo je li ovo moguće.

Pogledajte još:

Greške u 'Titanicu' koje su toliko očite, ali su nam promakle! Od odjeće do pokazatelja da je brod od pjene

Odgovorile na vječno pitanje – učenice dokazale da je Jack mogao preživjeti brodolom Titanica

Ako se pronađeš u ovih 9 svakodnevnih situacija – to znači da si inteligentnija osoba od većine

tinejdžerica titanic Poruka u boci

Još vijesti