0

Učenice srednje škole tvrde da su uspjele dokazati da su i Jack i Rose mogli preživjeti da su primijenili ovaj jednostavan trik, piše The Sun.

Tri djevojčice iz australske Westminster School (Abigail Wicks, Christy Zhang i Julia Damato) tako su odgovorile na vječno pitanje – je li Jack mogao preživjeti brodolom Titanica na splavi uz svoju voljenu Rose?

via GIPHY


Na ideju za istraživanje je došla Christy koja si je postavila isto pitanje koje se svi pitamo od 1997. godine, kada je slavni film nastao. Abigail je objasnila da su promatrale koliko se plovnost vrata mijenja s obzirom na broj osoba na njima. Vršile su eksperimente i istraživale materijale i njihovu sposobnost plutanja, uzevši u obzir one koji su bili najizgledniji i najpopularniji u to doba.
Julia je dodala da su kao faktor uzele i salinitet vode i njezin utjecaj na plovnost.Cure su upotrijebile matematičku formulu i izračunale da bi vrata na kojima je plutala Rose mogla podnijeti njih oboje da su ispod njih stavili svoje prsluke na napuhavanje.


Za svoje su otkriće dobile prestižno priznanje, 'MASA Junior Secondary Mathematics Enrichment Project Award', a i nama su otklonile vječnu dilemu. Možemo samo reći: 'Znali smo!'.

Foto: YouTube/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Savjeti za dečke - stvari na koje cure uvijek padaju i koje su totalni fail

Savjeti za cure i dečke - 8 stvari koje moraš znati ako ne želiš prekinuti nakon prve svađe

Tri stvari koje su važnije od seksa - ako želiš dobru vezu pazi na ovo

36.228
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!