Najgori filmski roditelji

Roditelji su jedne od najvažnijih figura tijekom našeg odrastanja. Mislili ste da su vaši roditelji strogi, zločesti i loši? E pa razmislimo malo o roditeljima iz popularnih filmova koje je većina nas gledala.

Evo nekih majki i očeva s filmskih ekrana, koji su toliko otrovni po djecu i čiji model roditeljstva ne bi nikome trebao biti primjer. Dapače, nekima od njih bi se u stvarnome svijetu djeca odmah i oduzela.

Kate i Peter McCallister

Gledanje filma „Sam u kući“ u božićno vrijeme spada u tradiciju. Inteligentan Kevin koji svaki puta nadmudri provalnike i malo božićne čarolije uvijek skrene pažnju s Kevinovih roditelja. Ne zaboravimo činjenicu da su ga dva puta zaboravili i ostavili potpuno samog, što je već slučaj za socijalnu službu. Uz sve to, optuživali su ga i kažnjavali za postupke i stvari koje nisu bile u potpunosti njegova krivnja.

Nick Parker i Liz James

„Zamka za roditelje“ je slatka obiteljska komedija i priča o dvije jednojajčane blizanke koje ne znaju jedna za drugu i napokon se pronađu jednog ljeta u školskom kampu. Koliko okrutni moraju biti roditelji koji odvoje blizanke? Koliko je zgodno razdvojiti dvije sestre na dva različita kontinenta i nikad im ne reći da negdje na drugom kraju svijeta postoji identična blizanka i drugi roditelj? Pomalo je i zbunjujuće da ni Elizabeth niti Nick nisu prepoznali da dijete koje im se vratilo kući nije njihova Annie ili Hallie.

 

 

Erica Sayers

Kroz film „Crni labud“ vidimo i drugu zahtjevniju i ružnu stranu profesionalnog baleta. No isto tako vidimo i primjer jedne majke koja nemilosrdno gura svoju kćer Ninu da uspije, često puta zanemarujući emocionalne potrebe svog djeteta. Unatoč tome što je Nina odrasla, Erica se prema njoj i dalje ponaša kao prema bespomoćnome djetetu.

Annini i Elsini roditelji iz Frozena

Zašto bi dvije sestre odrastale potpuno odvojene jedna od druge i od svih ostalih? Elsu su roditelji natjerali da se izolira, jer je opasna. Naučili su je da čak i kao odrasla osoba živi u strahu od sebe same. Disney je kroz ove likove baš pokazao primjer roditeljskog zlostavljanja.

Ruth Dewitt Bukater

Na ovu listu definitivno možemo ubrojiti i Roseinu majku iz filma Titanic. Ruth prisiljava Rose na dogovoreni brak za vlastitu korist. U strahu od gubitka bogatstva, kćeri nameće zaručnika koji će ih spasiti iz financijskog kraha. Ili ne vidi da je Rose pred mentalnim slomom ili ju je baš bilo briga, ali kad napokon pronalazi ljubav svog života, Ruth je nastoji kontrolirati i spriječiti da bude istinski sretna. 

Rodmilla de Ghent

Kao lik maćehe u Pepeljugi, Rodmilla iz „Ever Aftera“ je pravo utjelovljenje zla. Udaje se za Daniellinog oca iz ekonomske računice, a nakon muževe smrti, svoju pastorku pretvara u sluškinju. No ona niti svojim kćerima nije dobra majka. Prvo je očito da favorizira Marguerite u odnosu na Jacqueline. Na kraju i Marguerite postane žrtva njezinih spletkarenja, interesa i krivog načina odgoja.

 

najgori filmski roditelji najgori roditelji iz filmova Sam u kući kate i peter mccalister titanic roseina majka primjer toksičnih roditelja otrovni roditelji socijalne službe

Još vijesti