2

Je li netko stvarno izuzetno inteligentan neće otkriti to koliko je brzo riješio matematički zadatak, već će to otkriti neke skroz druge svakodnevne sitnice. Ako ti ide matematika ili učenje stranih jezika, to može značiti da si samo nadarena za njih.


Postoje različita vjerovanja oko toga što su pokazatelji koliko je netko inteligentna osoba, ali neka su stvarno i znanstveno potvrđena različitim istraživanjima. Znanstvenici su pronašli vezu između ovih 9 svakodnevnih ponašanja i visokog kvocijenta inteligencije. U što se više njih pronalaziš, to si inteligentnija osoba od većina drugih. Koji su to sve znakovi, pogledaj u nastavku.

1.Mama ti non stop govori da si lijen/a


Foto: Bojan Milinkov / Shutterstock

Jedan je eksperiment pokazao da osobe koje imaju veći IQ, drugima se čine kao da su lijene. Manje su aktivne fizički, ali to nadoknađuju razmišljanjem. Oni koji su manje inteligentni se brzo počnu dosađivati kada nemaju ništa za raditi i krenu puniti raspored različitim aktivnostima, dok oni koji su inteligentniji ostanu u krevetu i ne rade ništa. Ako ti mama svaki drugi dan viče da si lijen/a, možda to ipak nije tako loše kako se čini.

inteligencijaznakovi inteligencijepametniiq

36.215
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!