Slika nije pronađena

Pušenje u trudnoći je štetno i to svi znaju, a neke mlade trudnice odlučile su to zanemariti i to iz totalno bizarnog razloga.

Profesorica na australskom Sveučilištu, Simone Dennis, objavila je knjigu Smokefree: A Social, Moral and Political Atmosphere  koja je došla pod oko javnosti zbog nečeg vrlo čudnog. Naime, u knjizi piše da tinejdžerice iz Australije puše cigarete kako bi im bebe bile manje.

Simone je u knjizi opisala slučaj 16-godišnje Michelle koja je u visokom stadiju trudnoće i bez obzira na to puši jednu za drugom. Autorica je razgovarala s tinejdžericom, a ona joj je rekla da puši jer ne želi roditi ogromno dijete. `Moje dvije prijateljice koje su pušile tijekom trudnoće su dobile male i slatke djevojčice!` objašnjava Michelle.


Valja naglasiti da Michelle ne puši bilo koje cigarete nego one koje posebno naglašavaju da je pušenje u trudnoći štetno. No, tinejdžerica je upravu kada kaže da će dijete biti `manje`, a zapravo se radi o tome da se dijete može preuranjeno roditi, a beba može čak i umrijeti.

Jedina briga australskih tinejdžerica je da beba bude `mala i slatka`, a ne razmišljaju o tome koliku štetu nanose svom nerođenom djetetu. Nadamo se da će za takve slučajeve biti organizirana edukacija o trudnoći i svim opasnostima koji se kriju iza nikotinskog dima.





Pušenje trudne tinejdžerice puše Pušenje u trudnoći

Još vijesti