Pušenje marihuane

Iako nam se čini da je popularnost marihuane među mladima sve veća, zadnja provedena istraživanja pokazuju malo drugačije brojke. Ona je i dalje ekstremno popularna, ali su neke brojke zabilježile pad u odnosu na prije nekoliko godina.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo proveo je istraživanje među mladima, točnije, među učenicima koji pohađaju prvi razred srednje škole. Tema njihovoj istraživanja bila je zloupotreba droge, a dobili su zanimljive rezultate kada je u pitanju marihuana i njezino konzumiranje u najranijoj dobi, kako piše HRT Vijesti. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u nedavnom intervju za Studio 4 na HRT je iznijela podatke koje su dobili na temelju provedenog istraživanja među mladima. Kako govori, istraživanje je pokazalo da je čak 17% učenika u prvim razredima srednje škole već tada probalo marihuanu.

via GIPHY

 

Osim toga, ovo je prvi puta da su se cure i dečki izjednačili po broju kada je u pitanju konzumiranje marihuane, a navodi i pad popularnosti jedne droge: 'Heroinska ovisnost koja je zatrpala zdravstveni sustav bila je vodeći problem od 90-ih godina prošlog stoljeća, sve je manje aktualna posebno među mladima' – rekla je. Po popularnosti danas vode osim marihuane su kokain, amfetamin i za njih napominje kako se radi o vrsti droga koja ne izaziva toliku ovisnost kao što ju izaziva heroin.

Slika nije pronađena Novo istraživanje pokazalo: marihuana je opasna za tinejdžere

Slika nije pronađena ANKETA: Puše li hrvatski tinejdžeri marihuanu?

Pušenje Marihuana kanabis srednjoškolci Pušenje marihuane

Još vijesti