Slika nije pronađena

U rujnu bih trebala krenuti u prvi razred srednje škole, u novi grad i novu okolinu. To će biti velika prekretnica u mome životu.

Jedva sam natjerala roditelje da me puste, dokazala im da ja to mogu i da ću se snaći, ali se ipak bojim da se neću snaći. Ja dolazim iz malog grada i bojim se da će gradske cure misliti da sam ja neka seljanka i što tražim medu njima. Ja sam inače jako depresivna cura, znaju me zadesiti dani kada plačem po nekoliko sati, a bez nekog posebnog razloga. Uvijek sam na sve gledala crno, u dobrim stvarima sam uvijek vidjela loše, imala sam niska očekivanja i vjerovala da me je sreća jednostavno zaobišla i nekako sam se navikla na to, ali to moje ponašanje ne vodi ničemu. Mislim da se većina nas koja je u sličnoj situaciji boji neprihvaćanja, no nemamo se čega bojati. Ne mislite crno, budite pozitivni. Smiješite se svim ljudima, a oni neka misle sto hoće. Ne znam za vas, ali ja nikad nisam bila popularna, nisam imala markiranu odjeću i obuću i najnovije mobitele pa se neki nisu htjeli družiti sa mnom, ali ne razumijem kako me to mijenja kao osobu. Znači čim imaš iPhone ti si super osoba? Ma daj molim te..

Ma što vas briga što vam neko govori. Možete biti savršeni, ali netko će vam uvijek nešto govoriti. Kako se kaže "haters gonna hate", zato pustite te hejtere i zanemarite ih. Zašto bi trebali slušati te ljude kad su nebitni, ali stvarno to mislim. Nebitni su. Što će vam oni. Ti svi njihovi pusti prijatelji kasnije će se razići i oni će svi ostati sami. Ako vi nađete prave prijatelje koji vas vole zbog vas i zbog ničeg drugog oni će i za 5-10 godina biti tu. Zato svi vi koji krećete u novu školu ništa se ne brinite.Vjerujte mi da ćete naći svoje društvo koje će biti s vama u sljedeće 3-4 godine i uvijek tu kada vam treba.

Samo se nemojte mijenjati, ostanite kakvi jeste. Nađite prijatelje s kojima ćete moći biti kakvi jeste i ponašati se prirodno. Ja znam da ćete naći bar par prijatelja koji dijele iste interese kao vi. Prvi dan škole budite u chill raspoloženju, ne nervirajte se bespotrebno. Sve će biti dobro. Odmah se uhvatite knjige. Ako i dalje mislite da ste prečudni i da nećete nikoga naci s kim ćete se družiti nešto ću vam reci.

Ja sam isto tako mislila, no otkad je završio 8. razred nekako sam se prosvijetlila. Ne nosim markiranu odjeću i obuću, imam prosječan mobitel, pjegice, ne tako ravne zube, puno pričam, smijem se glasno, niti pijem niti pušim, nisam tzv.faca u društvu, ali sam zadovoljna sobom. Nemojte sami sebe kritizirati, ionako to već drugi rade iza vaših leđa. Prigrlite vaše mane i vrline, sigurno ih imate, nasmiješite se svijetu, nasmiješite se sebi i gurajte kroz život.

Sretno svima.

M.R. Za Teen novinar

Škola razred prihvaćanje okolina

Još vijesti