Slika nije pronađena

Astrologija još jednom ima nešto za reći, a ovog puta se to odnosi na tvoje ponašanje u školi. Neki su fokusirani na školu, a drugi na nabavu što slađeg školskog pribora – saznaj što je pak tvoja specijalnost u razredu s obzirom na horoskopski znak u kojem si rođen/a.

Neki su znakovi prave dobrice u školi, drugima su bitne sve ostale stvari osim škole, a treći su tu samo da se malo podruže. Htjeli to priznati ili ne, horoskop otkriva ponešto o vama, a iako to ne mora biti u potpunosti točno, nekada je na dobrom tragu. Škola je mnogima trn u oku, ali kome najviše i tko je 'najgori' u razredu? Evo kako se koji od znakova ponaša u ulozi učenika. 

OVAN – Onaj učenik koji odradi sve sam u grupnim zadacima


Ovnovi su ti koji će povući za cijelu grupu i napraviti sve što treba kada su u pitanju grupni zadaci i projekti. Motivirani su i strastveni oko svake teme pa im zato nije ništa teško napraviti. Preuzet će ulogu vođe prije nego se svi ostali i snađu i odraditi većinu zadatka jer im je jasno da nitko drugi neće napraviti toliko dobro. U ovom su horoskopskom znaku rođeni oni najuzorniji učenici. Kod njih nema lijenosti ili spavanja na satu, uvijek su 100% fokusirani.


BIK – Važniji im je školski pribor od same škole

Bikovi si vole priuštiti lijepe stvari, a školski pribor nije nešto gdje će se ta osobina izgubiti. Obožavaju povratak u školu, ali samo zato što to znači da je vrijeme za shopping i potragu za najslađim i najkul bilježnicama, penkalama i ostalim školskim priborom. Na njihovoj je školskoj klupi uvijek sve estetski usklađeno. Malo se previše unesu u svoje nove stvari da zaborave pratiti na nastavi, ali to ih previše ne zabrinjava.

BLIZANCI – Društvena pčelica


Osoba koja si je dobra sa svima u razredu, koja zna sve najnovije tračeve i koja je uvijek u središtu društvenih događanja – to su blizanci. Najpopularniji su u razredu, što se može vidjeti i po količini dopisivanja i dogovaranja koje održavaju tijekom nastave. Kroz njihovu klupu uvijek je aktivan protok poruka na papirićima, ali nisu oni krivi, društvenost im je u krvi i prijatelji su im glavni razlog zašto i dolaze u školu.

RAK – Profesorov miljenik

Rakove nitko ni ne primjećuje. Uvijek su negdje sa strane, ne rade nered, samo sjede i pažljivo slušaju, a kada profa nešto pita, prvi su koji će dignuti ruku i reći nešto pametno. Profesori ih obožavaju zbog takvog njihovog ponašanja zbog čega im uvijek uspije izvući se iz situacija kada nisu naučili. Dobra taktika, treba im se priznati.

LAV – Sam je sebi dodijelio ulogu razrednog zabavljača


Svaki razred ima jednog ili nekoliko ovakvih učenika. Oni su glavni razredni zabavljači i tu titulu nose s ponosom. Njihova je osobnost takva da uvijek jednostavno moraju biti u centru pažnje, a to što je profesor u sredini pričanja ili što se piše test, neće ih zaustaviti. Nađu način da se ubace s nekom dosjetkom i sve nasmiju. Glavni su šaljivci i svima su dragi zbog toga.

DJEVICA – Osoba koja uvijek sve zapisuje

Od prepisivanja bilješki s ploče do zapisivanja svih ostalih informacija koje profesor kaže, Djevica ima sve u bilježnicama i blokićima. Uvijek sa sobom ima papir i olovku jer nikad se ne zna kada će profa reći nešto što bi moglo biti bitno. To je osoba koju uvijek kasnije svi ispituju što je za zadaću, kada je roditeljski sastanak, u koliko se kreće na izlet...

VAGA - Štreber


Onaj učenik u razredu koji ima sve 5-ice u imeniku, nikada ne markira i uvijek je spreman za ispitivanja, vrlo je vjerojatno da je rođen u znaku Vage. Mrze se nalaziti u neugodnim situacijama, zato su u školi uvijek toliko fokusirani na nastavu i učenje. Učitelji ih vole jer su toliko posvećeni školi, a voli ih i ostatak razreda jer uvijek daju svima da prepišu njihovu zadaću.

ŠKORPION – Sve vidi kao natjecanje u kojem mora biti najbolji

Za ovaj znak ništa ne može biti manje od savršenog. Bilo da se piše test iz matematike ili se na tjelesnom trči na 100 metara, Škorpion mora biti najbolji u svemu. Uvijek očekuje previše od sebe zbog čega se ponekad nađe i poprilično razočaran, ipak je nemoguće da bude uvijek u svemu prvi.


Nema situacije ili teme o kojoj Strijelac nema mišljenje. Iako je to sasvim u redu, ono što druge izbaci iz takta je što to svoje mišljenje uvijek mora reći na glas, baš svaki put. Ponekad se čini da se njegova ruka ni ne spušta iz zraka. Imaju potrebu sudjelovati u svakom razgovoru, čak i ako treba u nekoliko odjednom.

STRIJELAC – O svemu ima mišljenje koje mora podijeliti na glas


JARAC – Profesorov BFF

Jarčevima se ne da učiti, imaju pametnijih stvari koje mogu raditi nakon škole, zato se pokušavaju umiliti profesorima na druge načine. Pravi su šarmeri kada to požele biti. Bit će pristojni prema profi, pitati svako malo treba li obrisati ploču, nabaciti koji kompliment, pitati neko glupo pitanje o gradivu ili osobnom životu...

VODENJAK – Pokreće pobune


Ispit je najavljen za ponedjeljak? E ne može, Vodenjak već onima koji sjede oko njega promiče poruke kako to nije fer i da je za tada već najavljeno jedno ispitivanje i pobuna se počinje zahuktavati. U ovom su znaku rođeni oni učenici koji će za svaku sitnicu početi skupljati glasove po razredu da ipak bude drugačije.

RIBE – Fizički je tu, ali mislima je kilometrima daleko

Razredni sanjari, Ribe, ne mogu slušati profu dulje od par minuta. Toliko malo im je potrebno da se izgube u svojim razmišljanjima i kao da nisu tu. Gledaju zadubljeno kroz prozor, negdje u daljinu, zagonetno se smješkaju, a što im se vrti po glavi nitko ne može dokučiti. Njih kao da ni nema u razredu, nitko ih ne dira, oni uživaju – i svima super.

Foto: Giphy/ Freepik

M.T.

Pogledajte još:

Oni obožavaju biti u centru pozornosti! Ovih pet znakova zodijaka su ttly dramatični

[HOROSKOP] Kako znati je li on 'onaj pravi'? Odgovor će ti otkriti njegov znak zodijaka

[HOROSKOP] U koji dom iz Harryja Pottera pripadaš s obzirom na svoj horoskopski znak

Škola Učenik Horoskop razred ponašanje znakovi zodijaka

Još vijesti