Češljanje kose

Kada ti je kosa već sama po sebi rijetka i malo više ispada, trebala bi posebno paziti na nju. Jedna od glavnih stvari koju radimo krivo je da se češljamo kao manijaci i tako dodatno čupamo i uništavamo kosu. A pogotovo s jednom četkom.

Kod frizerke možeš vidjeti različita čuda za kosu i najrazličitije četke. Nije svaka baš za svaki tip kose. Puno cura ima problema s ispadanjem i lomljenjem kose i sigurno ne želiš tu situaciju učiniti još gorom. A možda upravo to radiš ako koristiš pogrešan češalj. Kao prvo, bitno je da kod češljanja ne budeš previše gruba i da ne povlačiš samo silom češalj kroz kosu.

Četka za kosu Kakvu četku ti koristiš za svoju kosu? Evo koja bi bila idealna za tvoj tip

Frizerke uvijek preporučuju da ju se krene raščešljavati od vrhova prema tjemenu. Tako ćeš ju najbolje počešljati i najmanje čupati. Osim što treba pripaziti kako se češljati, treba pripaziti i kakvu četku koristiš. Frizer Fabio Scalia je za Yahoo otkrio da s čim god da se češljala, to nikako ne smije biti ovakva četka.

Četka za kosu

Četke koje imaju dlačice, koje i izgledaju kao da su od dlake u kombinaciji s dugim plastičnim dlačicama nikako nisu dobre za cure kojima je kosa rijetka, sklona ispadanju i lomljiva. Takva će ti četka samo dodatno uništiti kosu i dodatno ju lomiti i čupati. Jednostavno su pregrube za dlake kose. One su napravljene za kosu koja je čvrsta i gusta. Oni koji imaju slabiju kosu, trebali bi tražiti četke koje imaju više raširene i kraće čekinje.

Mokra kosa na plaži Trikovi za zapetljanu kosu koji zaista rade – njih 4 zbog kojih ćeš ju raščešljati za tren oka

Kosa češljanje četka Ispadanje kose najgora četka ne koristiti lomi kosi antipreporuka

Još vijesti