Mokra kosa na plaži

Ljeti je kosa svima izrazito suha, jedino ako se ne počne njegovati na vrijeme. Jačina sunčevih zraka daje svijetlije pramenove prirodnoj kosi, ali ih istovremeno i izrazito suši zbog čega kosa zna biti jako zapetljana.

Ako si trenutno na moru i kosa ti je puna soli, a ujedno je i suha od sunca, sigurno se suočavaš s problemom njezinog raščešljavanja. Najjednostavniji način je da ju samo opereš, ali ako si u žurbi te ju trebam dovesti u red dok je suha jer nemaš vremena za pranje, onda moraš znati za ova četiri savjeta. Uz njih bi trebala raščešljati apsolutno svaku vlas na glavi koja ti se odlučila zapetljati!

1.Uvijek prvo pročešljaj vrhove
Jedna od grešaka zbog koje ne možeš dobro počešljati kosu je ta da uvijek krećeš od tjemena prema vrhovima. Kosa je uvijek najzapetljanija pri vrhovima, zato uvijek prvo trebaš raščešljati njih, a tek onda krenuti od tjemena koje ti, vrlo vjerojatno, nije toliko kritično.

via GIPHY

 

2.Kosu prvo lagano navlaži ili nanesi ulje na vrhove
Ne moraš je potpuno močiti, doslovno je ga ju lagano navlažiš s vodom, posebno vrhove i lakše ćeš ju raščešljati. Ako imaš i neko ulje za kosu, ono će ti raščešljavanje još dodatno olakšati pa ga slobodno nanesi u minimalnoj količini, ali samo na vrhove jer će ti kosa inače biti masna.

3.Umjesto običnog češlja, koristi četku
Običan češalj je za tanku kosu, ali svakako nije dobar za raščešljavanje bilo koje kose. Ne samo da će vjerojatno puknuti, već češalj trga vlasti kose, dok je četka puno bolji izbor za raščešljavanje.

via GIPHY

 

4.Nemoj zaboraviti na regenerator
Iako misliš da možda nema nikakvog učinka, regenerator kod svakog pranja ti pomaže pri raščešljavanju kose. Kosa ti se možda neće tako lako zapetljati kao inače kada ga ne koristiš, ali i lakše ćeš provući četku kroz nju.

Ljeto Kosa zapetljana kosa raščešljavanje kose suha kosa

Još vijesti