Kosa

Kosa je mnogima slaba točka. Želimo da bude lijepa i duga, ali baš tada kada ju želimo puštati, tada ona kao da počne sporije rasti. Najvjerojatnije ti se samo čini i ona raste normalnom brzinom, ali navodno će neka hrana pomoći da raste brže.

Jesen je doba godina kada nam kosa više ispada. Uvijek se zabrinemo kada se to počne događati. Umjesto da počneš piti različite dodatke prehrani, pametnija je i zdravija odluka da popraviš svoju prehranu. Da počneš jesti više namirnice koje će pomoći tvojoj kosi da manje ispada i da brže raste. Postoji neka hrana koja stimulira rast kose. Nemoj očekivati čuda, ali s vremenom bi mogla uočiti da ti je kosa bujnija. Ono što jedeš i unosiš u svoj organizam, imat će puno veći utjecaj na tvoj izgled nego što to misliš. Prehrana je itekako bitna. Kako će se vidjeti na tvojoj koži koliko se dobro hraniš, vidjet će se i na tvojoj kosi. Jedi što više ovih namirnica i kosa će ti manje ispadati i više rasti!

1.Jaja
Imaju različite vitamine i minerale koji ojačavaju folikulu kose. Istraživanja su pokazala da jaja imaju ključni faktor koji stimulira rast kose, 'stanice papile', skupinu stanica koje kontroliraju rast kose.

2.Meso peradi
Meso peradi poput puretine ili kokošjeg mesa može pomoći da ti kosa ojača i da onda manje i ispada.

3.Grah ili grašak
Želiš u tijelo unesti što više cinka i minerala jer ako ih nemaš dovoljno, to će utjecati na to da ti kosa ispada.

Balayage Frizure i boje za kosu koje su najlakše za održavanje: Za ovih 8 nećeš morati ići često kod frizera

4.Riba
Riba je puna omega 3 masnih kiselina, što je dobro za tvoju kosu jer potiče rast.

5.Orasi
Orasi se često znaju nazivati 'hranom za kosu' jer su kao i riba puni omega 3 masnih kiselina, a uz to su bogati i proteinima i makro mineralima, kao i cinkom, željezom, B vitaminima… nema što orasi nemaju!

6.Bademi
Bademi su puni magenzija, selenija, proteina, masnih kiselina i različitih vitamina. Preporuča se da konzumiraš 4-5 natopljena badema dnevno ( natopljena u vodi).

7.Suncokretove sjemenke
Ove su sjemenke bogate beta-sitosterolom, koji će usporiti ćelavljenje i poticati kosu na rast.

8.Špinat
Kalcij, željezo, magnezij, masne kiseline, vitamini, u špinatu ima svega. I tu se ne misli pod smrznuti špinat nego onaj pravi, lisnati. Ima važne vitamine koji sprječavaju ispadanje kose baš kod djevojaka.

9.Kelj
Još jedna lisnata zelena biljka koju ubaci redovito u svoju prehranu i kosa će ti biti zahvalna. Kelj uz to što pomaže da ti kosa manje ispada, pomaže i da kosa sporije stari i da ti se što kasnije pojave prve sijede.

10.Batat
I ovo je namirnica bogata svim i svačim što je dobro za tebe i za tvoju kosu. Posebno je kod njega dobro to što ima vitamin A koji je tu također kao antioksidans koji umanjuje štetne efekte molekula koje uzrokuju ispadanje kose.

11.Mrkva
Iako još nedostaje istraživanja za ovu namirnicu, ima nekih koja pokazuju da je između ostalog dobra i za kosu. Za kosu može biti štetno premalo ili previše A vitamina, a pošto ga mrkva ima, dobro je ponekad ju pojesti.

12.Grčki jogurt
Grčki jogurt je proizvod koji je izvor probiotika koji poboljšava zdravlje crijeva i pomaže kosi da bude zdravija.

Lijepa kosa Frizerke ovih 8 stvari NIKADA ne bi napravile svojoj kosi – zašto ih onda ti radiš?

Kosa Ispadanje kose rast kože potiče rast kose namirnice Hrana

Još vijesti